OFC - krajské finále - po roce opět nejlepší!

Orion florbal cup 2011/2012

- starší žákyně -

Čtvrtek, 16. 2. 2012 – Slavkov u Brna – krajské finále

Krajské finále – pravděpodobně nejnáročnější a rozhodující florbalové klání na cestě našich starších žákyň za druhou účastní v řadě v republikovém finále, kde jsme v minulém školním roce skončili na fantastickém třetím místě.

Ve skupině A nastoupily týmy: Znojmo, Rousínov, Slavkov u Brna a Těšany.

Ve skupině B: Rájec-Jestřebí, Brno, Šitbořice a Hroznová Lhota.

Hned v prvním zápase našich děvčat jsme narazili na spolufavoritky z Hroznové Lhoty. Zápas byl počtem šancí v naší moci, ale stará sportovní fráze, že rozhodují góly je pravdivá. H. Lhotě se podařilo dát jeden, nám žádný, takže jsme začali prohrou 0:1.

Je jasné, že v dalším zápase jsme byli nervózní abychom něco nepokazili, soupeř z Rájce-Jestřebí kousal, našim se nedařilo dlouho vstřelit branku. Soupeř vystřelil a branka byla na světě. Naše holky však zabraly a výsledkem byly 4 góly v síti soupeřek. Vyhráli jsme 4:1.

Pokud se soupeř v minulém utkání alespoň snažil dostat za polovinu, nejlepší družstvo z Brna zalezlo do obrany a bránilo zuby nehty. Trpělivá hra přinesla své ovoce a nakonec jsme krásnými góly zvítězili 4:0.

Do semifinále jsme postupovali tedy z 2. místa, Hroznová Lhota, stejně jako Těšany ve skupině A byly stoprocentní.

V semifinále na nás čekal soupeř z Těšan jejichž hráčky pravidelně hrají s našimi holkami v dorostenecké florbalové lize. K vidění byl konečně otevřený a líbivý florbal z obou stran. Dostali jsme se dovedení, soupeř vyrovnal, ale pak se ukázala větší vyrovnanost našeho týmu a zvítězili jsme po parádním výkonu 2:1.

Ve druhém semifinále Hroznová Lhota zničila Rousínov 6:1.

Finále bylo napínavé! Dlouho jsme na soupeře tlačili, ale ten byl velmi nebezpečný v brejcích a nakonec se dostal do vedení. Holky ale zabraly, nechtěly nechat Lhotě další vítězství. Střelou z dálky jsme vyrovnali a po kulišárně Terezy Baranové, která obelstila soupeřovou obranu i brankářku a vsítila vedoucí gól jsme čekali na konečný hvizd rozhodčích. Do konce zápasu však byla ještě spousta času. Naše holky však nepolevily, nezalezly ustrašeně do obrany, ale snažily se naopak hrát aktivně. To se vyplatilo. Zvítězili jsme 2:1 a po roce opět postoupili do kvalifikace o republikové finále, což je další neuvěřitelný, ale naprosto zasloužený kousek našich děvčat, které opět zviditelnily svou obec na mapě naší vlasti.

Po dnešku musím smeknout, nádherné zážitky, skvělý florbal, poctivě odvedená práce!

Velké díky všem hráčkám i trenérům!!!

Vítězný tým: Tereza Baranová (4 góly v turnaji), Marie Halasová (5), Nikola Hofferíková (2), Hana Košvicová (1), Hana Dopitová, Pavlína Steinbocková, Lucie Němečková, Kateřina Vahalová, Vendula Nováková, Lenka Stejskalová.

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl