Nečekaný úspěch našich softballistů!

 

Softballová liga základních škol

halový turnaj, Lednice, 27. 2. 2011 

Po poctivých tréninkových dávkách v zimní přípravě jsme se opět po čtyřech měsících vydali do Lednice, kde jsme změřili síly s nejlepšími softballovými týmy našeho regionu.

Tentokrát se jednalo o halový turnaj s mírně pozměněnými pravidly než na které býváme zvyklí. Před turnajem nás postihla rozsáhlá marodka a ze sestavy nám vypadl hlavní nadhazovač a také catcher. Tito hráči však dnes byli znamenitě zastoupeni novými tvářemi v klubu – bratry Holackými.

      David Holacký hrál dnes poprvé jako catcher a vedl si znamenitě. Na nadhozu se střídali Štěpán Rozsíval a Maertin Drabálek a také si počínali výborně. V prvním zápase jsme po nerozhodném stavu v tie-breaku zdolali Dolní Bojanovice 3:2, kteří nás minule rozdrtili 14:2. Skvělý výkon jsme předvedli hlavně v poli, kde jsme v podstatě neudělali chybu.

      Ve druhém zápase s tradičním softballovým týmem z domácí Lednice proti nám nastoupil skvělý nadhazovač soupeře a to prakticky rozhodlo. Soupeři stačil jeden doběh a zvítězil hubeným skóre 1:0 po dalším oku lahodícím výkonu našich hráčů v poli.

      V zápase s Břeclaví jsme příliš šancí neměli, neboť soupeř byl značně vyššího věkového průměru a opět se znamenitým nadhazovačem. Zvítězil 2:0 a nakonec porazil všechny své soupeře.

      Kromě suverénní Břeclavi však každý z trojlístku Šitbořice, Dolní Dunajovice a Lednice vždy jeden zápas vyhrál a dva prohrál. Všichni tedy měli stejný počet a rozhodnout muselo skóre. To jsme měli nejlepší my a proto jsme si naprosto nečekaně jako outsideři odvezli diplom za skvělé druhé místo!

Tentokráte pouze pánům patří dík za skvělé vystoupení a výrazně zlepšený herní projev oproti minulému turnaji. Jen tak dál!

 Fotogalerie

Tomáš Mottl