Naši žáci součástí týmu který bude v softballové extralize žáků hrát MČR!

Žáci SK Sever Brno skončili v dlouhodobé soutěži sezony 2019 po třech turnajích na třetím místě. Kvalifikovali se tak na turnaj do Prahy na hřiště Joudrs, kde šlo o přímý postup do republikového finále. Postoupit mohly tři týmy ze šesti.

Na turnaji nastoupili ve skupině se Spectrum Praha. Tento soupeř nás zjevně podcenil. Vyhráli jsme jasně 12:1. Ve druhém utkání proti Ledenicím jsme šetřili některé opory. Prohráli jsme 0:10. V následujícím, třetím zápase dne, jsme porazili třetí tým druhé skupiny - Hladové hrochy 4:1 a postoupili do semifinále. Zde jsme dalšího dne narazili na favorita Hippos Havl. Brod. Tento tým nás porážel celou sezonu v naší divizi. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Statečný výkon však znamenal čestnou prohru 0:4. Následující klání o třetí místo a postup do celorepublikového finále byl příjemným bonusem. V něm porovnáváme síly opět se Spectrum Praha. Tentokrát je zápas vyrovaný. Vedeme sice dlouho 3:0, ale soupeři se poté podaří vyrovnat. Nakonec soupeře udoláme 5:4 a postupujeme tak mezi nejlepších 8 týmů v ČR v kategorii žáci. Za měsíc nás čeká toto finále. Je potřeba přiznat, že s touto variantou nepočítali ani trenéři.

Mezi účastníky byly i dvě straky - Dan Mottl a Sam Němeček - věkem tedy ještě coachballisté. V sezoně hráli některé turnaje také Jáchym Franěk, Patrik Rusňák, Lukáš Lejska, Dominik Bajcsi nebo Šimon Daniel.

Výsledky na turnaji

Pořadí

Fotogalerie