Naši žáci členy týmu SK Sever Brno na MČR v softballu

MČR žáků v softballu

11. - 13. 10. 2019, Kunovice

Někteří žáci naší školy si letos vybojovali účast na MČR v softballu v kategorii žáci (do 13 let). Do týmu SK Sever Brno se na finále dostali Daniel Mottl a Samuel Němeček (oba 10 let). Účastnit se mohli i další, bohužel však onemocněli nebo měli jiné důvody neúčasti.

Jejich hlavní kategorií letos byl hlavně coachball (do 11 let). V této již v září vybojovali krásné 5. místo také na MČR. O tom jsem na našich stránkách psal již dříve.

Do finále žáků se SK Sever Brno dostal nečekaně, ale po právu. Na finále bylo již evidentní, že ostatní týmy jsou zejména zkušenostmi napřed. Měli jsme s ohledem i na naše zmíněné žáky jeden z nejmladších týmů. Nakonec jsme obsadili 8. místo. V rámci celé ligy figurovalo celkem 24 týmů!

Vzhledem k tomu, že oba naši zmínění žáci + další jako Lukáš Lejska, Šimon Daniel, Dominik Bajcsi nebo Patrik Rusňák kteří letos zasáhli do bodů za SK Sever mají teprve kolem 11 let, do budoucna mohou ještě dosáhnout v softballu velkých věcí a proslavit sebe a také náš školní softballový kroužek.

Tomáš Mottl