Na Atletické olympiádě 1. stupně třetí!

Atletická olympiáda I. stupně

Pátek, 12.6. 2015, Přísnotice (pořadatel Žabčice)

Atletická olympiáda I. stupně je asi největší sportovní akcí žáků této věkové kategorie, která se v okolí pořádá. Letos ji uspořádala ZŠ a MŠ Žabčice jako vítěz olympiády z předchozího ročníku.

Konkurence byla letos obrovská. Účastnilo se neuvěřitelných 11 základních škol z širokého okolí. Dříve spíše lokální sportovní akce tak narostla do daleko větších rozměrů co do počtu závodníků i velikosti oblasti ve které se jednotlivé školy nacházejí.

Na naše žáky čekalo v každé kategorii i disciplíně 20 soupeřů! Body pro prvních 10. nejlepších v každé disciplíně tak bylo velmi těžké vybojovat a každý takový úspěch se o to více cenil.

Největší úspěchy zaznamenali Martin Klein, který byl celkově druhý v běhu na 50 m a Zdeňka Přibylová – 3. místo ve skoku dalekém. Nejvíce body ze všech disciplín (hod kriketovým míčkem, skok daleký, běh na 300 a 50 m) pro naši školu přispěl Filip Vaculín, který se stal třetím nejvšestrannějším vícebojařem ze všech 11. škol ve své kategorii!

Umístění na stupních vítězů těsně uniklo těmto závodníkům - 4. místa v některé z disciplín obsadili Filip Vaculín (2x), Jonáš Rozsíval (1x) a Sára Němečková (2x).

Ani další závodníci nezklamali a urvali pro naši školu nezbytné bodíky – Filip Mrhálek, Veronika Danielová a Julie Jurišicová.

Konečné 3. místo (z 11) v pořadí škol je až neuvěřitelné!

Celkové výsledky našich žáků

Fotogalerie

Tomáš Mottl