Mladží žáci dnes v OFC štěstí neměli!

Orion florbal cup - okrsek

Mladší žáci, 6.12.2012, Velké Pavlovice

Někdy můžete hrát sebelíp, ale pak uděláte pár hloupých chyb a vše je ztraceno.

Na rozdíl od mladších dívek, které měly včera v okresním kole pouze jednoho soupeře, mladší žáci jich dnes měli hned 7 a to pouze v kole okrskovém! Tedy celkově, turnaj byl rozdělen na dvě skupiny po čtyřech týmech. Z nich postupovala 2 družstva do semifinále. Vítězové semifinále přímo postupovali do okresního kola.

V naší skupině jsme se nadřeli na ZŠ Kobylí. Byli jsme však trpěliví a po spoustě šancí nakonec dokázali vstřelit jednu branku a zvítězit 1:0. V druhém zápase jsme jasně přehráli domácí ZŠ Velké Pavlovice po skvělém výkonu jak v obraně, tak v útoku i bráně 3:0. V posledním zápase se ZŠ Zaječí jsme převálcovali soupeře jasně 8:0. Skóre 12:0, plný počet bodů, ale v semifinále houževnatý soupeř – Gymnázium Velké Pavlovice.

Hráli jsme opět skvěle, vedli dokonce 2:0, pak se však stala chyba v obraně, snad první za celý turnaj, soupeř snížil na 1:2 a chytl se. Pak se hra přelévala ze strany na stranu a gymnáziu se bohužel podařilo vyrovnat. V prodloužení gól nepadl a tak musely rozhodnout nájezdy. Loni  jsme také po výsledku 2:2 nakonec na nájezdy postoupili do okresu. Letos jsme tolik štěstí neměli, soupeř měl v této fázi hry pevnější nervy a postoupil do okresního kola místo nás. Výsledek je pro nás velmi krutý, postoupit si zasloužili oba!

Kluci se naprosto nemají za co stydět, tak pěknou hru jsem od chlapeckého týmu na naší škole ještě neviděl, ale zkrátka si letos vybrali smůlu, doufejme, že nadlouho naposled. Všem děkuji za skvělý zážitek, protože takové nasazení a sportovní um jsem u našich kluků dlouho neviděl.

Tým: Pavel Halas, Pavel Tesař, Jan Slivoň, Jiří Daniel, Lukáš Tihlařík, David Nevídal, Radim Viktorin.

 

Tomáš Mottl