McDonalds cup

McDonalds cup

V úterý 25.4. se děti z naší školy zúčastnily každoročního okresního kola fotbalového turnaje McDonalds cup. Měli jsme zástupce v obou kategoriích, kategorie A (1 - 3.třída), kategorie B (4 - 5. třída). Nalosováni jsme byli v obou kategoriích do skupiny spolu se ZŠ Bořetice a ZŠ Hustopeče Nádražní.

Kategorie A, která byla bez několika nemocných kluků doplněna šikovnými prvňáčky, začala turnaj remízou 0:0 s Bořeticemi, ačkoliv jsme měli v zápase několik šancí zápas rozhodnout v náš prospěch. Toto se ukázalo jako klíčové. Ve druhém zápase jsme porazili ZŠ Nádražní 4:1. Protože ale Bořetice porazily ZŠ Nádražní 4:0, rozdílem jednoho vstřeleného gólu ve skóre postoupili do finále hráči ZŠ Bořetice.

Kategorie B prošla základní skupinou jako nůž máslem, kdy kluci jednoznačně porazili Bořetice 5:0 a ZŠ Nádražní 3:1. Ve finále o postup do okresního finále v Břeclavi jsme se po dvouhodinovém čekání utkali se ZŠ Velké Němčice. Bohužel kluky asi trošku překvapil silný soupeř, rychlý inkasovaný první gól a možná i ztráta koncentrace. Nakonec jsme finále prohráli 0:2 a do okresního kola jsme nepostoupili.

Tak jako tak, naše děti rozhodně nezklamaly, zabojovaly a dobře reprezentovaly školu i obec.  Turnaj měl výbornou sportovní atmosféru, počasí vyšlo a všichni si akci užili.