LSVK Kohútka 2020

Lyžařský a snowboardový výcvikový kurz Kohútka 2020

19. - 24.1. 2020

Takřka přesně po roce jsme se znovu vydali na lyžařský a snowboardový kurz na Kohútku do Javorníků. Vybrali jsme si toto středisko, protože jsme tady byli loni naprosto spokojeni. Byla hromada sněhu a krásné počasí.

Letošní zima je však zatím velmi slabá. Sněhu je málo a tak jsme přesně nevěděli jak to na Kohútce bude vypadat. Opět jsme byli ubytovaní na chatě Javorka nedaleko všech sjezdovek. Většina z nich byla naštěstí v provozu.

Co se týká zmiňovaného počasí, měli jsme opět štěstí. Nebylo sice tolik sněhu jako loni, ale z části přírodní a z části umělý sníh nám k výcviku plně stačil. Navíc nám celý týden svítilo sluníčko a teploty byly kolem příjemného bodu mrazu.

Výcvikového kurzu se zúčastnilo přes 40 dětí. Byli jsme rozděleni do čtyř skupin. Tři družstva lyžařů a jedno "snowboarďáků". Výuku lyžařů zajišťovali učitelé naší školy - tedy já, paní učitelky Novotňáková, Rýznarová, Ondroušková a Zelinková. Snowboard byl v režii instruktora Jirky.

Výcvik na svahu probíhal 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne. Na každý večer byl připraven program. Jednou to byla zajímavá přednášky instruktora Jirky o lavinách a sněhu obecně. Dále jsme se jeden večer dívali na video, které jsme se natočili přímo na sjezdovkách. Ke každému výkonu dětí jsme si něco řekli. Další večerní programy byly naplněny různými společenskými hrami a poslední večer nechyběl ani tradiční karneval a diskotéka.

Celý výcvikový kurz hodnotíme velmi pozitivně. Počasí se vydařilo. Na chatě se nám líbilo. Jídlo nám velmi chutnalo. Družstva spolu s instruktory skvěle spolupracovala. Dobrá nálada byla všudypřítomná. Vyhnuli jsme se vážnějším zraněním.

Velké díky patří všem dětem za jejich snahu o zlepšení a velmi dobré chování v průběhu celého výcviku. Velké díky také provozovateli chaty Javorka za jeho skvělý servis. Učitelům potažmo instruktorům za trpělivou a kvalitní práci a instruktorovi "snowboarďáků" Jirkovi za jeho skvělý přístup k dětem a odbornost. Doufáme, že se i příště zúčastní!

Fotogalerie