LVK Němčičky 2017

Lyžařský výcvikový kurz pro 1. stupeň Němčičky 2017

Tradičního lyžařského kurzu v Němčičkách se letos účastnil rekordní počet dětí z 1. až 4. třídy. Celkový počet lyžařů se pohyboval kolem 50 dětí. O tyto děti se po dobu pěti dní starali 4 naši učitelé – vyškolení instruktoři lyžování. Je potřeba napsat, že z těch 50 dětí byla takřka polovina úplných začátečníků.

Na začátku kurzu došlo nejprve k rozřazení pokročilejších lyžařů do dvou skupin – mírně pokročilí a pokročilejší. Začátečníci se mezitím postupně seznamovali se svým lyžařským vybavením a se základy lyžování.

Každý den bylo na žácích pod vedením učitelů vidět výrazné zlepšení. Zejména na začátečnících, kteří se nakonec dostali i na vlek a za pár dní tedy byli schopni sjet i velkou sjezdovku!

Poslední den se konaly závody ve slalomu, kterých se účastnila drtivá většina dětí. Celý týden nám velmi přálo počasí. Bylo slunečno a teploty se pohybovaly těsně pod bodem mrazu.

Poděkovat je potřeba nejen učitelům, žákům účastnících se výcviku, ale také panu školníkovi a několika ochotným žákům vybraných ze  7. a 9. třídy, kteří byli učitelům nápomocni po celou dobu kurzu. Je také potřeba si uvědomit, že do Němčiček jezdí další školy z regionu a tyto žáky učí zaměstnanci TJ Němčičky. V naší škole však máme tak ochotné a odborné učitele, že naučí lyžovat naše žáky sami!

 

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl