Krajské finále ve florbale ZŠ - starší žákyně

Krajské finále ve florbalu ZŠ

Pohořelice, středa 28.1. 2015, starší žákyně

Los základních skupin na krajském finále ve florbale v kategorii starší žákyně nám tentokrát přál i nepřál zároveň. Přál nám v tom, že naše skupina byla pouze tříčlenná, tzn., že jsme hráli pouze dva zápasy a mohli jsme pošetřit síly na další utkání. A nepřál nám zase v tom, že když prohrajete ve tříčlenné skupině jeden zápas, tak víte, že další už musíte vyhrát. Zato když prohrajete jeden zápas ve čtyřčlenné skupině, tak se relativně nic neděje a můžete své zaváhání ještě napravit.

Naším prvním soupeřem bylo neznámé družstvo z Žarošic. Toto utkání se pro nás od začátku nevyvíjelo dobře. Naše děvčata nepředváděla to na co měla a dostala se do presu při stavu 0:2. Poté už se začala probouzet, ale protože hrací čas byl pouze 2x8 minut, už se nám utkání nepodařilo obrátit. Nečekaná prohra 1:2.

Ve druhém zápase s favoritem z domácích Pohořelic jsme dopředu věděli, že nás čeká nesmírně těžká bitva. Soupeř odskočil do tříbrankového vedení po našich fatálních chybách v obraně. Leč tým se nesložil, zabral a výsledkem byla prohra pouze 3:4 avšak s daleko lepším předvedeným výkonem než v předešlém zápase.

Jelikož jsme ale byli v té oné tříčlenné skupině, tak bylo jasné, že po dvou porážkách budeme hrát pouze o 5. místo se třetím týmem z druhé skupiny. Tím družstvem byla základní škola z Vyškova.

Při žalostném hracím čase 1x5 minut bylo nutné co nejdříve vstřelit gól, aby nedošlo na nevyzpytatelné nájezdy. To se nakonec podařilo a obsadili jsme tedy páté místo v kraji!

Pro lepší výsledek byla potřeba stoprocentní koncentrace od úvodní minuty na turnaji a to se bohužel nestalo. Děvčata na kvalitnější umístění rozhodně měla, ale není každý den posvícení.

 

Tomáš Mottl