Kadeti opět třetí!

Moravskoslezská softballová liga kadetů

2. kolo, Brno, 15.4. 2018

Trenéři vyčerpaní a osmahlí sluncem z předchozího dne z turnaje žákyň vyrazili směr Brno na domácí hřiště, kde jsme pořádali první domácí turnaj. Sestava byla opět z 90 procent ze Šitbořic.

V prvním zápase měříme síly s nejlepším týmem soutěže – extraligovými Locos Břeclav. Soupeř je po celou dobu lepším týmem. Nám se „podaří‘ několik hrubých chyb v poli a ty Břeclav tvrdě trestá. Pálka také není žádný zázrak. Soupeř dá nakonec v každé ze dvou směn maximální počet šesti bodů. My skórujeme 2x a výsledkem je tedy prohra 2:12.

V dalším utkání za dvě hodiny nastupujeme s cílem porazit Český Těšín a celkově zlepšit vše z prvního zápasu. Od začátku je vidět kvalitativní rozdíl mezi našimi hráči a týmem z Těšína. Jsme správně naladěni, pálka funguje, hrajeme dravěji a sázíme bod za bodem. Vítězství 12:2 a vyrovnání negativního skóre z prvního zápasu je příslibem do posledního klání s notně posílenými Kunovicemi.

Snails skórují hned v první směně třikrát. Našim pálkařům to jde, ale jejich míče – a to i ty velmi dlouhé – bohužel končí přesně v soupeřových rukavicích. Druhou směnu jsme lepší a snižujeme na 1:3. Náš výkon, a to zejména v útoku, se stupňuje ve směně třetí – poslední. Kunovice sice dají šestku, ale naši borci předvedou asi nejlepší výkon dne a notně zabojují. Nakonec snižujeme na konečných 4:9 po pěkném bojovném výkonu.

Výsledek je tedy stejný. Locos první, my třetí. Snails nám dali více na frak než před týdnem, ale naše hra na konci turnaje je příslibem do dalšího klání, který se bude konat 8.5. na hřišti ve Frýdku-Místku.

Myslím, že domácí turnaj byl organizován velice dobře. Děkujeme všem dobrovolníkům za pomoc, rodičům za fandění a hráčům za předvedené výkony. A nesmíme zapomenout, že v Lískovci byl toho dne viděn zápas dvou týmů z extraligy – Snails a Locos. Tyto týmy mají tuto soutěž jako rozehřívací, ale nutno poznamenat, že Kunovice jsme v obou zápasech za posledních týden pěkně potrápili. Určitě lze do budoucna uvažovat i v této kategorii o vyšší soutěži.

Zúčastněné šitbořické straky: Filip Hanák, Adam Drabálek, Saša Lengál, Dan Holub, Jonáš Rozsíval, Michal Hájek, Radim Pokorný a Vojta Zouhar.

Výsledky na turnaji

Tabulka po 2. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl