Florbalistky ZŠ jsou v republikovém finále!

 

Orion florbal cup – kvalifikace o republikové finále

Dívky IV. kategorie

Žďár nad Sázavou, 8. 2. 2011 

      I po dnešní kvalifikaci stále platí, že naším nejtěžším soupeřem v průběhu celostátní soutěžě Orion florbal cup bylo družstvo z Pozořic. Jak jsme vás již dříve informovali, naše děvčata z osmé třídy je porazila až na nájezdy a v krajském finále nakonec porazila Hroznovou Lhotu 4:0.

      Kvalifikace o republikové finále svedla dohromady tři nejlepší týmy ze tří sobě vzdálenostně blízkých krajů – Vysočiny, Jihomoravského a Pardubického. Pouze vítěz však mohl postoupit do finále.

      Našimi soupeři byly ZŠ U Stadionu Chrudim a ZŠ Švermova z domácího Žďáru nad Sázavou. Hned první zápas turnaje jsme se utkali s hostitelským týmem. Proti nám nastoupily sebevědomé a nabuzené soupeřky. Poněkud podcenily naše vzrůstem menší a drobnější děvčata, která je však zejména takticky jasně přehrávala, hrála svou hru, postupně si vybudovala náskok 3:0 a nakonec zvítězila přesvědčivě 5:1.

      Neznali jsme ani sílu druhého našeho soka z Chrudimi, proto jsme jej dopředu nepodceňovali. Poměrně dlouho vydržel bezbrankový stav. Jakmile však padl první gól do sítě soupeřek, brankostroj začal naplno fungovat a nakonec jsme si mohli dovolit vyzkoušet i druhou brankářku. Celkové skóre: Šitbořice – Chrudim 7:0.

A co to všechno znamená? Jak již jistě napověděl titulek, naše děvčata postoupila do republikového finále a to znamená, že se v příštím týdnu ve dvou hracích dnech utkají o co nejlepší konečné umístění. Nejhůře můžeme být na šestém místě v republice což samo o sobě je úspěch jako hrom na naši počtem žáků malou základní školu. O zviditelnění dobrého jména obce ani nemluvě!

      Třešničkou na dortu by mohl být ještě zítřejší postup v podobném turnaji středních škol. Naše děvčata byla totiž z důvodu nedostatečného počtu družstev nedávno pozvána na krajské kolo středních škol pořádané AŠSK a i tam vyhrála, když porazila například gymnázium ze Židlochovic a prosadila se tedy i mezi výrazně staršími dívkami. Postup v této kategorii není prioritou, avšak holky, i nás ostatní s pusou dokořán v údivu přihlížející by jistě potěšil.

Takže holky děkujem a za týden v Plzni ve finále! Držte nám všichni palce!

 Fotogalerie

Tomáš Mottl