Florbalistky ZŠ druhé v TOP 10

O pohár ministra školství 2012

- žákyně -

Čtvrtek - Pátek, 17. – 18. 5. 2012 – Brno – TOP 10 Východ

 

Jak jistě všichni dobře víte, nedávno se našim dívkám ze ZŠ Šitbořice podařilo zvítězit v celonárodním florbalovém turnaji základních škol Orion florbal cup.

O nově rozehraném turnaji s názvem „O pohár ministra školství“ a jeho systému jsme Vás již informovali v jednom z minulých florbalových článků.

V takřka finálové části tohoto turnaje s názvem TOP 10 Východ se utkaly nejlepší týmy z celé východní části republiky. Turnaj byl náročnější než „Orion“ zejména tím, že se do něj mohlo dostat více kvalitních celků. V „Orionu“ např. z kraje postupoval jeden tým, i když v Jihomoravském kraji byly velmi dobré minimálně tři celky. Tento turnaj byl pravděpodobně spravedlivější. Do TOP 10 Východ jsme se dostali i s celkem z Těšan, spoluhráčkami našich dívek v rámci klubu FbC Aligators.

Turnaj byl velmi náročný. Byl rozdělen na dvě pětičlenné skupiny. První den jsme odehráli všechny čtyři zápasy ve skupině.

Holky se rozjížděly pomalu. V prvním zápase skupiny i celého dne jsme se utkali se ZŠ Polabiny 1 v Pardubicích. S tímto soupeřem jsme se již střetli v rámci Orion florbal cupu v kvalifikaci o republikové finále. Soupeř trošku kousal, ale holky dokázaly otočit nepříznivý stav a zvítězily nakonec 4:2.

Ve druhém zápase na nás vlétl neznámý soupeř z Havířova, který rychle vedl 2:0 především díky vysokému nasazení a obrovským chybám v naší obraně. Zápasy byly bohužel příliš krátké na nějaké velké zvraty. Nečekaně jsme prohráli 2:4.

Od této chvíle jsme se však koncentrovali na další výkony, hra se zlepšila. Holky zahrály skvělý zápas s tradičním soupeřem z Uherského Brodu. Výsledkem byla remíza 1:1, přičemž jsme již konečně svého soupeře v zápase přehrávali a to bylo podstatné.

V posledním zápase skupiny s nejslabším Lipníkem si holky krásně zakombinovaly a jasně deklasovaly soupere 6:0. V konečném součtu to však znamenalo postup až ze 3. místa skupiny A za vítězným týmem z Brodu a Havířovem.

Čtvrtfinále je rozhodující zápas v každém kolektivním sportu. Buď a nebo. Soupeř již nemohl být slabý. Nové Město nad Metují byl kompaktně hrající útočně naladěný tým, který s námi hrál otevřenou hru. Hrál se asi nejkrásnější florbal na turnaji. Nakonec jsme vybojovali vítězství 2:1 a postoupili do semifinále.

V semifinále jsme se utkali znovu s Uherským Brodem. Soupeře jsme přehrávali, hrál se opět velmi povedený zápas. Holky do hry daly vše a nakonec se jim podařilo dát branku a vyhrát 1:0.

Ve finále se ZŠ Otická Opava na naše holky dolehla únava ze šesti utkání hraných ve dvou dnech. Opava hrála o zápas méně a bylo to znát. Příliš jsme si nemohli dovolit střídat, zkušené hráčky hrály prakticky bez přestávky. Soupeř byl svěží, hrál velmi dobře a nakonec vyhrál zaslouženě 2:0 Kromě nepovedeného utkání s Havířovem byla Opava jediný tým, který nás přehrával. Každopádně střípky z turnaje se objeví na ČT4 ve čtvrtek 24.5. od 18:35! Turnaj byl ostře sledovaný, dobře uspořádaný, slušně oceněný. Do finále celého poháru tedy postoupila Opava, ale naše holky si přivezli do Šitbořic další významné medaile a pohár. Po výhře v Orion florbal cupu a druhém místě v lize dorostenek jde o další vrchol neuvěřitelné sezóny žákyň ZŠ Šitbořice.

Opět děkuji všem zúčastněným za skvělé zážitky. Takže holky děkujem za fantastický rok a Jarku díky za tvé zapálení pro florbal!

Fotogalerie

Sestava: Marie Halasová, Tereza Baranová, Nikola Hofferíková, Ivana Hofferíková, Hana Dopitová, Hana Košvicová, Pavlína Steinbocková, Vendula Nováková, Nikola Danielová, Lenka Stejskalová, Lucie Němečková, Kateřina Vahalová.

ČT 4 - čtvrtek 24.5. od 18:35!

Tomáš Mottl