Famózní úspěchy našich žáků v atletice

Olympiáda škol Hustopečska

úterý, 14.5.2024

Po výborné zkušenosti s podobnými závody v loňském školním roce jsme se i letos vydali na nejkvalitnější závody v atletice pro školy v našem regionu. Mítink byl nazván Olympiáda škol Hustopečska.

Kvalitní atletický areál v Hustopečích, spousta závodníků, fanoušci, krásné počasí. Co víc si přát? Medaile?

Letos byla na těchto atletických závodech velká konkurence. Zúčastnilo se 12 škol. Po počátečním šoku z obrovského množství soutěžících jsme se oklepali, zkoncentrovali a nakonec zažili doslova medailové žně!

V kategorii mladší žáci nás reprezentovali Alex Matýšek, Vojta Kačur a Vojta Tropp. V běhu na 60 m zazářili první dva jmenovaní, když byl Vojta Kačur na druhém a Alex na třetím místě! V běhu na 300 m opět zabodoval Alex Matýšek, když byl celkově třetí. Vojta Kačur, ten si zkusil ještě delší trať a v běhu na 800 m bral taky bronz. Vojta Tropp byl ve stejném závodě na pěkném 5. místě.

V kategorii mladší žákyně nás zastupovala tato děvčata: Tereza Husaříková, Míša Jégrová a Nikol Vozdecká. Nejlepším výsledkem bylo 2. místoběhu na 800 m po vyčerpávajícím boji Terky Husaříkové! Tereza si ještě s Míšou vyzkoušely rozběh v běhu na 60 m a Nikol Vozdecká byla na krásném 7. místě ve skoku dalekém (z 19 účastnic).

Společně pak ještě Vojta Kačur, Alex, Tereza a Nikol vytvořili štafetu 4 x100 m kde obsadili mezi 7 štafetami parádní 3. místo!

V kategorii žáci naši obec a školu zastupovali Jeremiáš Konečný, Tom Urbánek, Vít Lengál a Dan Mottl. Za největší a nejhodnotnější úspěch celé naší reprezentace na závodech považuji 1. místo Víti Lengála ve skoku dalekém za výkon 518 cm! Víťa pak ještě přidal krásný bronz v běhu na 60 m. Tom Urbánek si s Jeremiášem zkusil rozběh v běhu na 60 m. Jeremiáš postoupil do finále, kde byl šestý. Jeremiáš si také svým osobním rekordem ve skoku dalekém vybojoval krásné 10. místo (z 19 účastníků). Dan Mottl byl sedmý v běhu na 300 m.

V kategorii žákyně jsme měli Adélu Cagáškovou, Lauru Lengálovou, Simonu Křížovou, Elenu Zámorskou a Kláru Chovancovou. V běhu na 60 m obsadila krásné třetí místo Adéla Cagášková, rozběh si vyzkoušela i Laura. Adéla si úspěch zopakovala v běhu na 300 m kde brala dokonce stříbro. Náročnou osmistovku si vyzkoušely Elena a Klára. Obsadily 10. respektive 9. místo.  Dokonce tři závodnice jsme měli ve skoku dalekém. V osobním rekordu pátá byla Klára Chovancová, 11. Laura Lengálová a 13. Simona Křížová. Simonu bohužel v kvalitnějších výkonech brzdilo zranění.

Společně pak ještě Dan Mottl, Vít Lengál, Adéla Cagášková a Laura Lengálová běželi náročnou štafetu 4 x 100 m, kde byla obrovská konkurence. Obsadili solidní 6. místo.

V kategorii dorostenci jsme přijeli s Jáchymem Fraňkem, Dominikem Bajcsi, Šimonem Danielem, Davidem Sukem a Samuelem Němečkem. V běhu na 60 m jsme měli trojnásobné zastoupení. Šimon i Jáchym se dostali do finále. Dominik skončil v rozběhu. Ve finále byl Jáchym 2. a Šimon obsadil 4. místo. V běhu na 300 m si pro medaili doběhl David Suk, když obsadil druhé místo, Samuel byl čtvrtý. V běhu na 800 m obhájil z loňska titul Jáchym Franěk a David Suk bral stříbro! Ve skoku dalekém získal stříbrnou medaili Šimon Daniel a bronzovou Dominik Bajcsi. A překvapení na závěr. Parádní druhé místo ve vrhu 5 kg koulí Samuela Němečka. Od titulu jej dělily pouhé 3 cm!

Celkově naši žáci získali neuvěřitelných 17 medailí!

Za to jim patří obrovská gratulace a poděkování na skvělou reprezentaci!

Na závěr děkuji Iloně Galuškové za nezbytnou pomoc na závodech, fanouškům z řad deváťáků kteří naše závodníky po celou dobu podporovali a také organizátorům za skvělé závody. Bylo to náročné, sluníčko nám dávalo zabrat po celý den, ale stálo to za to. Tak zase za rok!

Tomáš Mottl

Fotogalerie

Výsledkové listiny