Dívky ze ZŠ uspěly i v další florbalové soutěži!

O pohár ministra školství 2012

- žákyně -

Středa, 18. 4. 2012 – Brno – Eliminace JmK

 

Jak jistě všichni dobře víte, nedávno se našim dívkám ze ZŠ Šitbořice podařilo zvítězit v celonárodním florbalovém turnaji Orion florbal cup. O posledním víkendu navíc společně v rámci FbC Aligators (dohromady s dívkami ze ZŠ Těšany a ZŠ Pozořice) skončily druhé na republikovém finále dorostenek. Tam se jim podařilo vyhrát např. nad dvěma pražskými elitními týmy a předčila je nakonec ve finále pouze Opava.

Byl však rozehrán další, nový, turnaj základních škol. Vznikl v rámci MŠMT a jmenuje se„O pohár ministra školství“.

Tento turnaj má jiný systém než zmíněný Orion florbal cup (OFC). Krajské finále se jmenuje Eliminace Jihomoravského kraje. Ve dvou čtyřčlenných skupinách se utkaly vždy čtyři týmy systémem každý s každým. První dva postoupily do semifinále a vítězové semifinále poté postupují do tzv. TOP 10 Východ mezi nejleších 10 týmů Moravy. To bude dvoudenní turnaj, který se uskuteční zhruba za měsíc. Na rozdíl od OFC měly tedy dva týmy šanci postoupit dál.

Ve skupině jsme nejdříve porazili bojovnou ZŠ Holzova Brno 3:1. Poté jsme zdolali bojovně naladěný tým s názvem Větvičky ze ZŠ Velké Opatovice 3:0 a na závěr tým ze ZŠ Pozořice 1:0. Mnoho gólů na turnaji nepadalo, protože se hrálo pouze na 2 x 7 minut a čas se dokonce  nezastavoval ani po vstřelené brance.

Rozhodující byl semifinálový duel. Nastoupili jsme proti známému soupeři z Hroznové Lhoty. Po celý zápas jsme si vytvářeli šance, ale neproměnili je. Naštěstí se jedna akce vydařila a my zvítězili nejtěsněji 1:0 a zajistili si postup do TOP 10 Východ.

Finále se poté odehrálo mezi zpřátelenými týmy ZŠ Šitbořice a ZŠ Těšany, jejichž hráčky spolu s našimi pravidelně nastupují v dorostenecké lize v sestavě FbC Aligators. Zápas to byl pohledný, utkání skončilo 0:0. nakonec rozhodovaly nájezdy, my proměnili 3 ze 3, Těšany pouze 2 a tak jsme zvítězili a obdrželi pohár a medaile!

Je pravdou, že naše dívky byly již unavené z finále dorostenecké ligy, ale i přesto se dokázaly vybičovat ke skvělým výkonům a zahrají si opět s nejlepšími.

Všem dívkám i trenéru Hálovi gratuluji a opět děkuji za mimořádný zážitek!

Fotogalerie

Tomáš Mottl