Deváťačky ve finále OFC!!!

Orion florbal cup 2011/2012

- starší žákyně -

Středa, 7. 3. 2012 – Žďár nad Sázavou – kvalifikace o republikové finále

Kvalifikace o republikové finále je velmi ošemetná záležitost. Neznáte sílu vašich dvou soupeřů, kteří jsou z jiných krajů (Pardubický, Vysočina). Musíte ji vyhrát, abyste postoupili do republikového finále. A další věc: pokud se vám to nepodaří, zůstanete velmi těsně před branami velkého vyvrcholení celého náročného Orion florbal cupu.

A co myslíte, podařilo se našim holkám projít po roce opět do finále? Hádáte správně, podařilo!!! Poctivá práce na tréninku, silná vůle po vítězství a velká porce umu. To jsou rozhodující atributy dnešního postupu do finále.

V prvním zápase se hrál povedený florbal, domácí Žďár nad Sázavou hrál otevřenou partii. Ovšem, když vstřelíte po deseti sekundách první třetiny soupeři gól, jen těžko se z toho vzpamatovává. Po první třetině jsme měli již pohodový náskok 3:0 a zápas se poté odehrával v celkem poklidném tempu. Nakonec jsme přidali ještě jeden gól a zvítězili přesvědčivě 4:0.

Proti soupeřům, kteří celý zápas urputně brání a mají v útoku jednu, dvě šikovné hráčky a vyrážejí do nebezpečných brejků se holkám hraje vždy hůře než proti technicky zdatným týmům. Proto nás třetí do party, tým z Pardubic docela potrápil. Po dvou třetinách jsme však poctivým ostřelováním soupeřovy branky dosáhli tří gólů. Pardubicím se poté podařilo snížit na 1:3, ale víc jim naše holky zkušeně nedovolily.

A tak se po roce opět podíváme mezi nejlepších 6 týmů v naší republice!!!

Tentokráte se však bude hrát v blízkém Brně, kam se můžete zajít na naše holky podívat a podpořit je. Naše holky zasáhnou do bojů o mety nejvyšší v pátek 23.3. 2012 zhruba od 16:30. Pokud se probojujeme do semifinále, tak další zápasy jsou na programu následující den, v sobotu, ráno.

K pomyslné třešničce na dortu mají holky již velmi blízko, ovšem jak známo, poslední krok bývá nejtěžší. Minulý rok jsme byli podceňovaným týmem, teď si na nás soupeři však již dávají pozor. Tak nám držte palce. Jde o obrovský úspěch žákyň naší školy i celé obce!

Velké díky všem zúčastněným!!!

Vítězný tým: Tereza Baranová (4 góly v turnaji), Marie Halasová (1), Nikola Hofferíková (1), Hana Košvicová, Hana Dopitová, Pavlína Steinbocková (1), Lucie Němečková, Kateřina Vahalová, Vendula Nováková.

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl