Dívky 1. stupně 4. nejlepší na Moravě ve florbale!

 

Mládežnický florbal

Žákyně 1. stupně, 21.3.2013, Olomouc

 

V šest hodin ráno započala naše dnešní cesta mezi nejlepších 8 týmů na celé Moravě na zastávce Nikolčická. Čekal nás kvalifikační turnaj soutěže Mládežnický florbal. Pouze 3 nejlepší týmy z dnešního dne se poté dostaly do finálového turnaje do Prahy.

V zápasech ve skupině jsme narazili na dva velmi výkonnostně slušné týmy – porazili jsme ZŠ Jablonné nad Orlicí 4:3, když jsme celý zápas prohrávali (0:2, 2:3) a hra se nám příliš nedařila. Bojovnost však rozhodla. Ve druhém zápase jsme pouze remizovali s výrazně slabší ZŠ ODRY Komenského 2:2, když jsme promarnili spoustu skvělých gólových šancí. V posledním zápase s později vítěznou školou ZŠ Lutín jsme vysoko prohráli, ale ve skupině jsme nakonec obsadili skvělé druhé místo!

Ve čtvrtfinále s třetím týmem z druhé skupiny ZŠ Batulka – Chotěboř jsme odehráli nejlepší zápas a konečně v mači také jednou vedli a nakonec jasně a v pohodě vyhráli 5:1. Tím jsme si splnili cíl, který byl možná na začátku dne vyšší, ale poté co jsme viděli soupeře – na turnaji byli 3 skvělé týmy složené ze starších hráček a my měli navíc pouze jednu hráčku na střídání a byli jsme výškově výrazně nejmenší – se naše meta realisticky snížila.

V semifinále jsme vysoko prohráli s týmem Alšovačky5 Kopřivnice a čekal nás boj o důležité 3. místo, které ještě zaručovalo postup do Prahy. V první půli se ZŠ Nová Paka, Husitská jsme drželi nadějný výsledek 1:2 v poločase, ale poté se projevila výrazná únava, kdy holky ve 4 hráčkách hrály již 6 zápas tohoto dne a soupeřkám se rozstřílela nejlepší hráčka. Bylo jasno.

Skončili jsme sice na nepopulárním a také prvním nepostupovém 4. místě a získali pověstné brambory, ale holky předvedly úžasnou bojovnost, byly na turnaji jasně nejmladší a to nejlepší mají jistě ještě před sebou. Všichni trenéři okolních škol holky chválili, že byli jako 5 statečných a oceňovali jejich bojovnost což nás a hlavně holky potěšilo i když byly zklamané, že nepostoupily dál. Ovšem my jsme na ně patřičně hrdí!

 

Tým: Katka Vokálová, Liduška Halasová, Lenička Holacká, Jituška Kurdiovská, Evička Hofferíková.

 

Výsledky

Fotogalerie

Tomáš Mottl