Coachballisté vítězní na první turnaji

Coachballová liga – divize Morava

1. turnaj, 27.4. 2019, Havl. Brod

A je to konečně tady! Coachballová liga, pro nás loni tak úspěšná, začíná! V loňském roce jsme na MČR slavili senzační 5. místo po neméně senzačním obratu v souboji s Piranhas Beroun.

Vzhledem k sehrané sestavě jsou očekávání pro tuto sezonu nemalá! Samozřejmě jsme na začátku turnaje nevěděli, jak na tom budou soupeři. Oproti loňsku se divize změnily. Nepotkáváme se už s Klackaři Kostelec a Pasos Pardubice. Novým týmem jsou však pro nás pouze Hit Opava a náš druhý tým v soutěži White.

Na první turnaj jsme však vzhledem k počtu přihlášených dětí poslali pouze jeden tým - SK Sever Brno Blue.

V prvním utkání měříme síly s domácím týmem Hroši Havl. Brod. Druhá směna prakticky rozhoduje zápas. Soupeř má velmi dobrou obranu, ale přesto se nám ve druhé směně podaří dát 5 bodů. Nakonec vítězíme 9:3 a je to výhra cenná. Nakonec se totiž ukáže, že Hroši se postupem turnaje zlepšují!

V druhém klání s evidentně mladším týmem Snails taháme za delší konec provazu od začátku. Pálka se nám probudila naplno. A nutno poznamenat, že dnes to byla naše hlavní síla. Z toho máme jako trenéři ohromnou radost, protože v minulosti jsme v této disciplíně spíše zaostávali. Snails drtíme 2x 6 body ve směnách a až na konci se soupeři podaří dát body. Z jasného skóre 16:1 po čtvrté směně dovolíme soupeři ještě snížit na 7:16. To byla snad jediná pětiminutovka co nám na celém turnaji nevyšla. Pár zmatků v obraně.

V dalším utkání už z průběhu turnaje víme, že Hit Opava je letos velmi silný. Disponuje skvělými pálkaři a pálkařkami. Pole také funguje skvěle, je sehrané. Jediná šance je pálit do zadního pole. Po druhé směně je utkání vyrovnané 4:4. Jde o krásné utkání hodno mistrovství ČR. Má skvělé parametry. Pálí se jak o život. Sam na osmičce chytá několik neuvěřitelných luftů. Soupeř už si dělá srandu, že ho chce koupit nebo podplatit. Nakonec je důležité, že máme dohrávku, kde utkání otáčíme na konečných 8:6. Utkání je ukončeno po uplynutí hracího času.

V posledním zápase nám už o moc nejde. Zkoušíme improvizovanou sestavu. Děti si zkoušejí jiné posty. Už je jasné, že půjdeme do finále. V utkání s Locos ale stejně dominujeme. Soupeř slušně pálí, ale naše obrana je výrazně lepší. Vyhráváme i čtvrté utkání dne, a to v poměru 18:7.

Rozpis byl takový, že se ještě hraje finále první s druhým po základní části. Opět si, tentokráte bez pauzy, zahrajeme s Hit Opava. Jde opravdu o finále. Nejhezčí zápas dne. Po zápase to potvrzují i diváci kteří zde vydrželi do pozdních večerních hodin. Na tuto kategorii předvádí oba týmy nesmírně kvalitní zápas. Hit Opava jde do vedení. Ve druhé směně na 3:0. Po další směně už je vyrovnáno. Do dohrávky zápasu, hraje se na 50 minut nebo 6 směn, jdeme za stavu 6:8. Je to buď a nebo. Vyrovnáváme na 8:8. Sam na třetí metě. Martin jde na pálku a napálí vítězný odpal. Propuká euforie. Vítězíme 9:8 a jsme tedy na prvním místě na úvodním turnaji sezony v coachballové lize.

Hráči podali nadstandardní výkony, rodiče skvěle pomáhali a povzbuzovali. Zuzka si zažila premiéru na trenérském postu, organizátoři byli taky skvěli. Těšíme se na druhé kolo 8.5. do Břeclavi. Tentokráte ve dvou týmech.

Ze Šitbořic se turnaje účastnili Dan Mottl, Sam Němeček, Dominik Bajcsi, Jáchym Franěk a Šimon Daniel.

Výsledky na turnaji

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl