Coachballisté osmí v republice

Finálový turnaj v coachballu

V sobotu 8.9.2018 se v Trhových Svinech uskutečnil závěrečný finálový turnaj CoachBallové ligy. Náš tým se v divizi Východ umístil na druhém místě a tím si zajistil účast v nejlepší osmičce týmů. Celkem byly v lize čtyři divize a z každé postoupily do finále dva týmy. Celkem se CoachaBallové ligy zúčastnilo 28 týmů.

     Osm týmů bylo na turnaji rozděleno do dvou skupin. V naší skupině jsme měli celky Joudrs Praha U11, Eagles Praha Green Rollers a Eagles Praha White. Po dlouhé cestě na jih Čech jsme v 10:20 nastoupili proti Joudrs. Hned na úvod nás soupeř pěkně zpražil dávkou dalekých odpalů. My jsme naopak na pálce nic nepředvedli. Prohráváme vysoko 1 : 17. Asi budeme muset zavést nějaký ten předzápas na rozehrání. Druhé utkání ve skupině jsme odehráli proti Eagles Green Rollers. Konečně jsme začali pálit. Rovněž obrana byla dobrá. Postupně navyšujeme skóre až na konečných 10 : 4. Poslední zápas v základní části jsme sehráli s budoucím celkovým vítězem soutěže Eagles White. Velmi vyrovnané utkání. Hlavně obrany obou týmů hrály dobře. Bohužel přišel smolný závěr v poslední směně. Zahráli jsme rychle dva auty. Bohužel pak nepochopitelně uděláme dvě zbytečné chyby a soupeř díky těmto chybám dvakrát doběhne na domácí metu. My už v dohrávce na pálce nic nepředvedeme. Prohráli jsme 5 : 7 a připravili jsme se tak o finálovou čtyřku.

     Po rychlém obědě jsme nastoupili proti nám známým Pasos Pardubice. Začátek zápasu nám vůbec nevyšel. Asi na to měl vliv i ten oběd. Pak jsme se ale probrali na pálce a srovnali stav. Vypadalo to nadějně. Ale v poslední směně si Pardubice doběhly pro vítězný bod a vyhrály těsně 9 : 8. Čekal nás tak zápas o 7. místo. V tomto duelu jsme nastoupili proti Patriots Liberec. Opět vyrovnané utkání, hlavně v obraně. I když nám soupeř nadělil jeden homerun, nezlomilo nás to. Bohužel, tento den pravidelně, nám nevyšel závěr zápasu. Nebyli jsme schopni pořádně odpálit. Naopak soupeřům stačilo pár lepších odpalů, aby dotáhli zápas do vítězného konce 5 : 4. Končíme tak na celkovém 8. místě.
     Hlavní příčinou našeho neúspěchu na finálovém turnaji bylo to, že jsme pořádně nepálili. Oproti jarní části šla naše pálka hodně dolů. Ale hlavu vzhůru. Vše můžeme napravit na Mistrovství ČR, které se uskuteční od 21.9. do 23.9. v Kostelci nad Orlicí.

Převzato z: https://www.sk-sever-brno.org/view.php?cisloclanku=2018090901

Autor článku: Michal Doležel

Výsledky na turnaji

Konečné pořadí

Fotogalerie

Zúčastněné šitbořické straky: Daniela Shymon, Dominik Bajcsi, Sam Němeček, Míša Nečasová, Dan Mottl, Soňa Přibylová.