Coachballisté druzí celkově - postup do finále!

Coachballová liga – divize Východ

4. turnaj, 23.6. 2018, Kunovice

Poslední kolo celostátní coachballové ligy se konalo v Kunovicích. Turnaje se účastnil rekordní počet sedmi týmů. Z toho však byly 4 týmy vedeny jako hosté. Jejich umístění se tedy nepočítalo do oficiální tabulky soutěže. Ze Šitbořic se turnaje za SK Sever Brno zúčastnili Dan Mottl, Ema Vozdecká, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel a Sam Němeček.

Naším cílem bylo udržet druhé místo v tabulce, které zaručuje v září postup mezi osm nejlepších týmů v republice – finálový turnaj.

V prvním, velmi důležitém, zápase jsme se utkali s průběžně třetím týmem soutěže Snails Kunovice. Naše pálka spala, body jsme přidávali jen velmi stěží. Naštěstí obrana zafungovala dobře a domácí tým jsme porazili 6:2.

V druhém utkání se nám hrubě nedařilo. Na pohled jasně nejsilnější a nejstarší tým na turnaji Pasos Pardubice nás vyškolil. Nedali jsme ani bod a s již dříve jistým celkovým vítězem naší divize Východ jsme prohráli 0:12.

V následném utkání s hostem Hit Opava jsme se probudili a soupeři sázeli jeden bod za druhým. Nutno poznamenat, že nám dnes chyběla řada starších opor. S HITem jsme se vypořádali 14:2.

Následné utkání s dalším hostem Arrows Ostrava jsme hráli výborný coachball. Soupeře jsme měli ve své moci a vedli už 8:4. Soupeř měl však dohrávku. Měli jsme zahrát jasný aut, ale to se nepodařilo a Ostrava bohužel otočila na konečných 8:9 z našeho pohledu. Nemyslím si však, že bychom byli horší než soupeř. Spíše naopak.

Páté utkání jsme odehráli s Klackaři Kostelec. Od začátku byla jasná naše převaha a celkové vítězství 11:3 bylo zasloužené.

V posledním utkání s druhým domácím týmem Snails black jsme od začátku sahali za delší konec a nakonec jsme zvítězili 9:2.

Celkově jsme tedy obsadili 3. místo na tomto turnaji a hlavně kýžené druhé místo v celé soutěži. V září nás tak čeká finálový turnaj!

Je potřeba pochválit hráče jak se v oslabené sestavě skvěle popasovali se 6 zápasy za den! Převážnou část hracího času jsme hráli velmi dobře a tyto děti jsou velkým příslibem do budoucnosti klubu.

Výsledky 4. turnaje coachballové ligy divize východ

Konečná tabulka soutěže

Fotogalerie

Tomáš Mottl