Běh nikolčickými stráněmi

Běh nikolčickými stráněmi

Pátek, 10.10. 2014, Nikolčice

 

Na 30. ročník závodu v cross-country běhu v Nikolčicích jsme tradičně odjížděli s početnou skupinou závodníků a s nemalými ambicemi. Tento závod v náročném běhu nikolčickými kopečky je totiž určen všem věkovým kategoriím pro žáky základních škol. Šanci vybojovat medaili i diplom tedy mají žáci jak první, tak deváté třídy. Mladší závodníci soutěží v kratším závodě, nejstarší hoši pak musí absolvovat tři náročné výběhy a seběhy. Konkurence byla letos obrovitá. Spousta žáků z nikolčické základní školy pravidelně navštěvuje atletický oddíl a to platilo i o týmu z Dolních Věstonic. Dále se účastnila základní škola Velké Němčice.

Počasí nám přálo, bylo na říjnový den neuvěřitelné teplo, mohlo se proto závodit i v krátkých tričkách. Nejprve se do závodění pustily naše nejmladší naděje, kde se nejvíce dařilo „prvňačkám“ Natálii Zouharové a Tereze Danielové, které obě stanuly na stupních vítězů. Dále se na podiu umístili ještě Filip Vaculín, který soupeřům nedal absolutně žádnou šanci a také Jiří Daniel z 8. třídy. Vybojovali jsme i 2x 4. místo a 4x místo páté!

Z konečných výsledků vyplývá, že zejména na 1. stupni máme tzv. na čem stavět. V závěrečném hodnocení však vůbec nejde o výkony nebo o nějaké soupeření o to, který závodník či škola je lepší. Hlavní je, že si děti zaběhaly na čerstvém vzduchu. Třeba je běhání začne více bavit a budou se mu v budoucnu i věnovat.

Další úspěšní závodníci našeho týmu: Martin Kříž, Kateřina Schnirchová, Veronika Danielová, Filip Mrhálek, Sára Němečková, Kateřina Drabálková, Jonáš Rozsíval, Michal Kábela, Vojtěch Zouhar, Lenka Holacká, Ludmila Halasová, Kateřina Vokálová, Erik Doležal, Jan Kurdiovský, Markéta Rozkydalová, Martin Drabálek a Lukáš Pokorný.

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl