Běh nikolčickými stráněmi 2016

Běh nikolčickými stráněmi

Pátek, 14.10. 2016

Již 32. ročník tradičního nikolčického závodu v cross-country běhu se konal v blízkosti nikolčické základní školy. Naše výprava zahrnovala žáky a žákyně od první do deváté třídy. Na rozdíl od domácích jsme do závodu nepřihlásili celou školu, ale pouze vybrané závodníky. Ti byli nominováni zejména na základě výsledků nedávného Svatováclavského běhu.

Nakonec se nám podařilo obsadit pět pódiových umístění což je o jedno méně než loni. Zúčastnilo se celkem šest škol. Kromě nás a domácích Nikolčic ještě Hustopeče, Dolní Věstonice, Křepice a Velké Němčice.

Snad kromě Křepic měli ve většině kategorií ostatní školy své favority na vítězství. K tomuto postavení je vedla skutečnost, že tito navštěvují různé atletické kroužky.

Přesto jsme se vůbec neztratili. Ba naopak. Naše škola skončila na pěkném třetím místě, když měla stejně bodů jako druhá škola z Velkých Němčic a o dva body méně než vítězní domácí závodníci!

Do bodového součtu jednotlivých škol se počítalo vždy nejlepší umístění daného žáka v jednotlivých kategoriích - např. 2. místo = 2 body. Nejméně bodů = vítězná škola.

Na stupně nejvyšší dosáhlí žáci třetí třídy Natálie Zouharová a Martin Kříž. Stříbrní byli Tereza Nevídalová a Jan Kurdiovský. Bronz si odvážela Zdeňka Přibylová. Těsně za stupni skončili Adéla Cagášková, Kateřina Schnirchová a Ludmila Halasová.

I dalším zúčastněným žákům patří dík za maximální nasazení. Byli to: David Jelínek, Jakub Formánek, Viktorie Konečná, Vít Lengál, Filip Vaculín, Filip Mrhálek, Soňa Přibylová, Michal Hájek, Sára Němečková, Erik Doležal, Adam Drabálek, Kateřina Vokálová a Lenka Holacká.

Musím také pochválit i organizátory z Nikolčic, kteří si pro všechny umístěné žáky nachystali jak diplomy, tak i medaile.

Fotogalerie

Tomáš Mottl