Beeballový tým naší školy ovládá i druhý turnaj!

2. kolo Školní beeballové ligy

sobota, 7.4. 2018, Šlapanice

Druhý turnaj ve Školní beeballové lize (forma softballu pro nejmenší) se konal v tělocvičně ZŠ Šlapanice. Tentokrát se turnaje místo ZŠ Bílovice nad Svitavou účastnila ZŠ Svážná Brno.

Hráči jednotlivých škol se vesměs všichni znají ze společného působení v SK Sever Brno.

V prvním zápase nastupujeme právě proti nováčkovi ZŠ Svážná Brno. Jsme favorité a jdeme okamžitě do vedení. Po celý zápas vedeme, jednu směnu dokonce nedovolíme soupeři vůbec skórovat. Další dvě dává Brno pouze po jednom bodu. Kvalitativně soupeře přehráváme a vítězíme jasně 25:7.

V následně hraném zápase s domácími Šlapanicemi narážíme na o něco lepší tým. Soupeř ze začátku drží krok. Rozhodující jsou poslední 2 směny kdy získáváme vždy po 6 bodech a soupeř pouze dva celkově. Vítězíme 21:8 a je jasné, že budeme hrát opět o první místo stejně jako na prvním turnaji proti ZŠ EP Brno.

Ti nastupují ve velmi silné sestavě. Po dvou směnách je skóre vyrovnané 4:4. V další směně dochází u soupeře k taktické změně. Nejzkušenější hráče umísťuje trenér do zadního pole, protože naši pálkaři pálí právě do těchto míst. Po rozpačité následující směně je sice stav pořád vyrovnaný, ale další pětibodová směna už rozhoduje. Jdeme do vedení. Soupeř jde na pálku, ovšem neskóruje ani jednou, takže nemusíme ani dohrávat a vítězíme 13:10. Vyrovnaný zápas nakonec rozhoduje o potvrzení našeho umístění na prvním místě jak na turnaji tak v celé soutěži.

Děkujeme pořadatelům a také rodičům, že se zúčastnili v tak hojném počtu. Také děkuji žákům naší školy, kteří bojovali jako lvi a lvice. Velkou motivací je účast na MČR v Praze na konci května!

Výsledky

Tabulka

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl