Bee Ball Day

Bee Ball Day

Šitbořice, pondělí 28. 9. 2015

Členové našeho školního softbalového sportovního klubu Šitbořické Straky se zapojili do krásného celorepublikového projektu Bee Ball Day (https://beeballday.softball.cz/). Akce se kromě Šitbořic konala např. v Praze, Brně nebo Plzni.

Cílem bylo se sejít ve sváteční den a zahrát si jednoduchou pálkovací hru pro nejmenší zvanou bee ball, což je varianta softbalu pro nejmenší děti.

Nakonec se sešlo asi 15 dětí se svými rodiči a prožili jsme spolu krásné sportovní dopoledne. Děti jsme rozdělily do dvou týmů, vysvětlili jsme jim pravidla a zahráli jsme si zápas.

Kouči (trenéry) těchto týmů se stali sami členové Šitbořických Strak, takže si mohli vyzkoušet, jak je náročné trénovat děti. Vedli si však velmi dobře a musím je jenom pochválit. Dostatečně namotivovali své svěřence, kteří hru brzy pochopili a hráli velmi dobře.

Po prvním zápase se rodiče dětí utkali v soutěži o co nejdelší odpal ze stativu. Každý dostal za svou snahu bonbón a sami rodiče zjistili, že trefit se do beeballového míčku není žádná sranda.

Po této „přestávce“ jsme určili další dva kouče z našich řad a týmy dětí jsme rozdělili znovu. Ve druhém utkání bylo jasně vidět, jak se děti prvním zápasem velmi zlepšily a hrály už značně lépe.

Hlavním cílem bylo se zúčastnit, výsledek jsme vůbec neřešili a ani skóre zápasů jsme nepočítali. Děti si odnesly diplom a nějakou tu sladkost a rozešly se se svými rodiči směrem ke svým domovům.

Děkuji všem zúčastněným za účast a našim Strakám za jejich velkou pomoc!

Fotogalerie

Tomáš Mottl