Bee Ball Day se velmi povedl!

Bee Ball Day

Šitbořice, pondělí 28. 9. 2015

Členové našeho školního softbalového sportovního klubu Šitbořické Straky se zapojili do krásného celorepublikového projektu Bee Ball Day (https://beeballday.softball.cz/). Akce se kromě Šitbořic konala např. v Praze, Brně nebo Plzni.

Cílem bylo se sejít ve sváteční den a zahrát si jednoduchou pálkovací hru pro nejmenší zvanou bee ball, což je varianta softbalu pro nejmenší děti.

Nakonec se sešlo asi 15 dětí se svými rodiči a prožili jsme spolu krásné sportovní dopoledne. Děti jsme rozdělily do dvou týmů, vysvětlili jsme jim pravidla a zahráli jsme si zápas.

Kouči (trenéry) těchto týmů se stali sami členové Šitbořických Strak, takže si mohli vyzkoušet, jak je náročné trénovat děti. Vedli si však velmi dobře a musím je jenom pochválit. Dostatečně namotivovali své svěřence, kteří hru brzy pochopili a hráli velmi dobře.

Po prvním zápase se rodiče dětí utkali v soutěži o co nejdelší odpal ze stativu. Každý dostal za svou snahu bonbón a sami rodiče zjistili, že trefit se do beeballového míčku není žádná sranda.

Po této „přestávce“ jsme určili další dva kouče z našich řad a týmy dětí jsme rozdělili znovu. Ve druhém utkání bylo jasně vidět, jak se děti prvním zápasem velmi zlepšily a hrály už značně lépe.

Hlavním cílem bylo se zúčastnit, výsledek jsme vůbec neřešili a ani skóre zápasů jsme nepočítali. Děti si odnesly diplom a nějakou tu sladkost a rozešly se se svými rodiči směrem ke svým domovům.

Děkuji všem zúčastněným za účast a našim Strakám za jejich velkou pomoc!

Fotogalerie

Tomáš Mottl