Atletická olympiáda v Brumovicích - 2. místo!

Atletická olympiáda 1. stupně

Brumovice, pátek 15. 6. 2012

5. ročník

5. ročník největší sportovní akce pro žáky 1. stupně v blízkém okolí se tentokráte po domluvě konal v Brumovicích. 2x tuto olympiádu celkově ovládli žáci ZŠ Nikolčice a 2x ZŠ Šitbořice. Brumovice se minulý rok za tyto 2 školy zařadily na 3. místo a bylo jim nabídnuto, že mohou další ročník uspořádat. Tak se také stalo.

Počasí nám přálo. I výkony byly velmi hodnotné. V první disciplíně – běh na 50/60 m se na 1. místě umístila Pavla Kleinová a na druhém Lukáš Tihlařík. V hodu kriketovým míčkem zvítězila Pavla Kleinová i Lenka Holacká. Druzí byli Katka Vokálová a Dominik Hejkerlík.

Ve skoku dalekém uspěli Pavla Kleinová s druhým místem a Lukáš Tihlařík byl třetí. V mladších dívkách vyhrála Lenka Holacká. V závěrečném vytrvalostním běhu zvítězila Pavla Kleinová a Lenka Holacká byla druhá.

Každý závodník do 8. místa v každé disciplíně a kategorii získal body jak pro své konečné umístění, tak pro svou školu. Takže byl důležitý každý bodík, i za 8. místo.

Závodů se zúčastnilo 8 škol, tzn. celkem 64 závodníků, 16 v každé kategorii.

Pavla Kleinová a Lenka Holacká zvítězily ve svých kategoriích a staly se nejvšestrannějšími sportovkyněmi mezi osmi školami.

V celkovém hodnocení to bylo těsné jako před dvěma lety u nás v Šitbořicích, kdy jsme sice byli „až“ třetí, ale pouze o jeden jediný bodík. Tentokrát se stalo něco podobného. Nikolčice v celkovém součtu získaly o jeden bod více než my, a tak jsme skončili druzí! Což je ovšem také skvělé umístění.

Díky všem závodníkům, kteří makali naplno, díky organizátorům za skvělé a pohodové sportovní dopoledne!

Dream team: Pavla Kleinová, Lukáš Tihlařík, Katka Vokálová, Jirka Daniel, Lenka Holacká, Dominik Hejkerlík, Jonáš Rozsíval, Ludmila Halasová, Tomáš Mottl, Zdeněk Nekvapil.

Foto

Tomáš Mottl