9 hráček naší školy v softballové lize žákyň!

Moravskoslezská liga žákyň

1. turnaj, Kunovice, 14.4. 2018

Moravskoslezská liga žákyň je pro nás zcela nová soutěž. Na první turnaj do Kunovic odjela zbrusu nová parta poskládaná převážně z tréninkových center v Brně a Šitbořicích. Ze Šitbořic to byla celá devítka hráček!

Některé holky se teprve musely seznámit, ale nedělalo jim to žádné větší problémy. Podpořit nás přijela také početná skupina rodičů a měli jsme dokonce svého vlastního fotografa!

Turnaj byl rozdělen na 2 skupiny po třech týmech: Ve skupině A bojujeme my, Olympia Blansko a Snails Kunovice. Béčko tvoří Arrows Ostrava, Trnava Panthers a Cats Brno.

Naprosto bez očekávání jsme nastoupli do prvního utkání s domácími Snails. Jejich nadhazovačka nebyla úplně z nejrychlejších, takže jsme si postupně začali víc a víc věřit. Po dvou směnách a dobré hře v poli remíza 0:0. V další přidávají Snails bod a jde se do poslední směny, kde se nám podaří utkání otočit na 2:1. Kunovice v dohrávce nedávají ani bod a rodí se nám první překvapení dne! Porážíme domácí šneky!

Spousta hráček v našem týmu byly naprosto nezkušené hráčky páté třídy, které nikdy nehrály velký zápas za Sever. Na turnaji nakonec zkoušíme celkem pět nadhazovaček. Pravda, rezervy máme, ale víme na čem zapracovat. Turnaj je velice vyčerpávající a zdlouhavý. Hrajeme tři hodinové zápasy po sobě na přímém slunci.

V prvním dostáváme na frak od Olympie Blansko. Rozdíl je v nadhozu a celkově je Olympia jistě favoritem celé soutěže. Nám se podaří pouze jednou skórovat a dostáváme největší výprask dne 1:15.

Ve třetím zápase – čtvrtfinále – vyzýváme třetího ze skupiny „B“ Cats Brno. Soupeř si evidentně hodně věří, ale už od počátku je jasné, že máme navrch. Hned v první směně sázíme maximálních 6 bodů, proti tomu Cats vůbec neskórují. Nakonec vítězíme přesvědčivě 12:4 a postupujeme do semifinále.

semifinále hrajeme půl zápasu životní softball. S velmi silnou Trnavou držíme krok. Ba dokonce vedeme – v jednu chvíli i 7:4. Pak ovšem nejsme v dohrávce druhé směny za stavu 2 auty schopni dát ten třetí. Psychika upadá, únava se projevuje, holky jsou vyčerpané a dostávají šestku. Načíná se další směna, ale podaří se nám pouze snížit na konečných 8:10. Byli jsme tedy strašně blizoučko účasti ve finále – ze zcela novým týmem!

V pátém utkání dne o bronz měříme síly s Arrows Ostrava. Jasně nejlepší nadhazovačka na kterou narážíme však spoustě našich hráček dělá problémy. Neskórujeme a zápas končí jasně ve prospěch Arrows 9:0.

Celkové čtvrté místo ze šesti týmů je úspěchem, ale… po fantastickém výkonu s Trnavou kdy jsme byli tak blízko finále lehounce zamrzí.

Celý trenérský tým musí ovšem pochválit všechny holky, bylo jich nakonec 17, za skvělé výkony a bojovnost ve velmi těžkých podmínkách. Ani naši kadeti nikdy nehráli pět hodinových zápasů za den. Klobouk dolů holky! A děkujeme všem zúčastněným!

Zúčastněné šitbořické straky: Zdeňka Přibylová, Míša Lengálová, Stela Němečková, Bety Rozsívalová, Soňa Přibylová, Katka Schnirchová, Míša Nečasová, Daniela Shymon a Ema Vozdecká.

Výsledky na turnaji

Tabulka

Fotogalerie

Tomáš Mottl