5 žáků ZŠ Šitbořice součástí vítězného coachballového týmu

Coachballová liga - divize Morava

středa, 8.5. 2019, Břeclav

Na státní svátek 8. května se v Břeclavi konalo druhé kolo Coachballové ligy. Pro velký zájem našich hráčů jsme do turnaje postavili rovnou dva týmy. Hráčsky zkušenější tým Blue a mladé začínající hráče v týmu White. Druhého turnaje se zúčastnilo všech 6 týmů divize Morava a pořadatele tak čekal náročný organizační den. Ale zvládli to velmi dobře. Týmy byly rozděleny do dvou základních skupin.

     Družstvo White mělo ve skupině Locos Břeclav a Hit Opava. Blue sehráli základní část se Snails Kunovice a Hroši Havlíčkův Brod. První zápas odehráli White proti domácí Břeclavi. A na nováčky, někteří hráli vůbec poprvé zápas, předvedli velmi pěknou hru. Celé utkání bylo velmi vyrovnané a až do dohrávky utkání White vedli. V dohrávce ale Břeclav otočila skóre na svoji stranu a vyhrála těsně 5 : 6. White hráli velmi dobře. Blue sehráli první duel proti nevyzpytatelným Kunovicím. Kunovice mají velmi dobrou pálku. První zápasy dne se nám v celém klubu nikdy moc nedaří. Asi nějaký syndrom. Blue se první dvě směny trápili. Od třetí směny se konečně probrali. Děcka začaly pálit a i hra v obraně byla dobrá. Blue zvítězili 16 : 6.
     Druhý a zároveň poslední zápas ve skupině odehráli White proti silné Opavě. Už při nástupu družstev byla vidět výrazná výšková převaha opavských hráčů. Ale White se nezalekli a šli do boje. Sice prohráli vysoko 0 : 18. Ale není se za co stydět. Blue poslední zápas základní části odehráli proti Hrochům. Od první minuty Blue pálili jeden balon za druhým. Postupně navyšovali skóre. Rovněž hra v obraně byla luxusní. Zasloužená výhra 15 : 4. Blue díky prvnímu místu ve skupině nemuseli hrát čtvrtfinále a šetřili síly na semifinále.
     White ve čtvrtfinále narazili na Havlíčkův Brod. A opět se naše mladé naděje vrhly do zápasu s plnou silou. I když to podle výsledku 2 : 14 nevypadá, předvedli White pěknou hru. White tak čeká souboj o 5. místo. Blue v semifinále hráli opět s Kunovicemi. Od první minuty perfektní hra v útoku i v obraně. Žádně zbytečné chyby v poli. Míčky po odpalech většinou končily v zadním poli. Oproti rannímu zápasu s Kunovicemi úplně jiný průběh. Blue vyhráli vysoko 24 : 3 a postupují do finále.
     V boji o 5. místo nastoupili White proti domácí Břeclavi. Tribuny byly plné fanouškou. Atmosféra byla suprová. Celé utkání bylo velmi vyrovnané. V druhé polovině White obracejí skóre na svoji stranu. Před dohrávkou utkání je stav 12 : 12. White se snaží udržet nerozhodný stav, aby se šlo do prodloužení. Bohužel se to nepodařilo a White těsně prohrávají 12 : 13. Velmi pěkný a dramatický zápas. Je vidět, že i nováčci umí dobře zahrát a nebojí se výrazně starších soupeřů. Dobré vyhlídky do budoucna.
     S půlhodinovým zpožděním začíná finále, kde Blue, tak jako na prvním turnaji, opět vyzvali Opavu. Od první minuty utkání bylo jasné, že to bude hlavně souboj obran. Opava nám po druhé směně odskakuje o dva body. Ve třetí otáčíme zápas na 5 : 4. Pálka nám trošku ještě spí. Asi si ji Blue šetří. Ve čtvrté směně Opava zvyšuje svůj náskok na 5 : 8. Poslední směna, poslední naše pálka. Stahujeme na 6 : 8. A pak to příjde. Teprve osmiletý Petr svým homerunem stahuje dva body a vyrovnáváme na 8 : 8. Obsadíme metu a Sam pálí další homerun za plot. Otáčíme skóre ve svůj prospěch na 10 : 8. Ale to není ještě konec. Máme obsazené dvě mety. Na pálku jde Martin a i on to posílá za plot a stahuje 3 body. Do výsledku se ale započítává pouze 1 kvůli bodovému omezení ve směně. Je po hracím čase a Opava má dohrávku. Parádní hra v obraně s obrovským nasazením všech hráčů Blue dovolí pouze 1x soupeřovi doběhnout na domácí metu. Zvláště Štěpán perfektně hraje na druhé metě. Poslední aut a Blue opět vítězí 11 : 9! Dramatický a nádherný zápas. 3 homeruny ve směně se hned tam nevidí! Teď jenom neusnout na vavřínech.

Za tým Blue nastoupily tyto Šitbořické straky: Dan Mottl, Sam Němeček, Jáchym Franěk, Dominik Bajcsi a Lukáš Lejska.

Autor: Michal Doležel, https://www.sk-sever-brno.org/view.php?cisloclanku=2019050901

Výsledky na turnaji

Tabulka po 2. kole ligy

Fotogalerie a videa