3. turnaj coachballistů - žáci ZŠ Šitbořice přispívají k 2. místu!

Coachballová liga

3. turnaj, sobota 25.5. 2019, Kunovice

 

První dvě kola coachballové ligy se nám velmi vydařila. Lépe už to vlastně ani nešlo. Oba dva turnaje jsme vyhráli. Vždy jsme ve finále přetlačili Hit Opava. Finále jsme na svou stranu otočili vždy ke konci utkání.

 

3. turnaj se konal v Kunovicích. V prvním zápase měřme síly s B Snails. Pálka je skvělá, vše funguje jako kdyby pokračoval turnaj v předchozí destinaci - Břeclavi. Obrana navíc nedovoluje mladým kunovickým nadějím zaskórovat a vítězíme drtivě 20:0.

 

Druhým soupeřem jsou Hroši HB. Ani tady neslevíme z našeho skvělého výkonu. Drtíme svého soka mocnými odpaly a vítězíme jasně 23:3.

 

Do dalších bojů tedy jdeme z prvního místa a to přímo do semifinále. A tady přichází zvrat. Nevyzpytatelní šneci nás vždy prověří. Začínají od této fáze mocně pálit. Zato nám to absolutně nejde. Pálka odešla. I ti tradičně nejsilnější pálkaři podebírají naše nadhozy a soupeř balony pohodlně chytá z luftů. Měníme nadhoz a změna naštěstí zafunguje. Dlouho totiž prohráváme 1:3. Ke konci se nám naštěstí podaří 6-bodová směna a soupeř už nemá sílu na odpověď. V dohrávce si výhru 7:4 pohlídáme. Na to, že jsme na 2. turnaji dali Kunovicím dvacítku…

 

Ve finále měříme síly opět s Hitem Opava. Ta dnes nemá tak výrazné výsledky… Pálka se bohužel vrací do podprůměru, jinak bychom dnes asi vyhráli. Kdyby však neplatí. Soupeř celou dobu vede. Naše slabé odpaly v pohodě pochytá. Opět zkoušíme měníme nadhoz a opět to zafunguje. V dohrávce zápasu dotahujeme až na 5:6. A už to vypadá, že to do třetice ve finále otočíme! Pak však děláme jako dnes mnohokrát zbytečné chyby v obraně. Prohráváme 5:6 a poprvé ve 13 zápase v letošní sezoně poznáváme hořkost porážky. Jednou to muselo přijít.

 

Dnes si asi zasloužila Opava vyhrát. Nic se neděje, pořád držíme první místo a čekají nás ještě 2 turnaje. Nejbližším bude domácí 4. turnaj 16.6. Přijďte fandit.

 

Turnaje se zúčastnili: Dan Mottl, Sam Němeček, Jáchym Franěk, Lukáš Lejska, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel.

 

Výsledky na turnaji

 

Tabulka po 3. turnaji

 

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl