3. kolo školní softballové ligy 2013/2014

3. kolo školní softballové ligy

Středa, 16.4. 2014, Dolní Dunajovice

 

V anketě na našich oficiálních webových stránkách www.sitboricke-straky.webnode.cz hlasovala drtivá většina návštěvníků, že na dalším turnaji (tedy na tom, který proběhl dnes) se nám podaří 6 a více home-runů. V téhle tipovací soutěži jste se tedy bohužel netrefili. Nakonec se nám nepodařil home-run ani jediný. To však nebylo vůbec důležité.

Letošní ročník, jak již bylo dříve napsáno, je z důvodu velkého počtu týmů rozdělen na dvě čtyřčlenné skupiny. V té naší „lednické“ se po celý rok utkáváme s Lednicemi, Dolními Dunajovicemi a Klobouky. Po dvou druhých místech, z nichž o tom z minulého turnaje jsme se vlastně dověděli až dnes, jsme dnes skončili třetí, i když naše hra byla zdaleka nejlepší. Opět jsme však nedokázali podávat stabilně kvalitní výkon po celý turnaj.

Zatímco v prvním zápase s domácími Dunajovicemi se na nás projevila nedostatečná rozcvička, zápas začínal asi 5 minut po tom co jsme dorazili, v druhém zápase s Klobouky došlo po pohodlném vedení k uspokojení a nakonec to opět bylo drama – ovšem se šťastným koncem pro nás. V posledním zápase s favoritem z Lednice jsme zahráli dvě velmi slušné směny, kdy soupeř skóroval pouze třikrát po nechytatelných dalekých odpalech. Další směna však byla rozhodující. Favorit odskočil na rozdíl devíti bodů. V dohrávce jsme však Lednice překvapili a zaznamenali 4 body ve směně, kdy se rozpálili i naši nejmladší!

Na turnaji jsme testovali nové rozestavení v obraně. Toto se ukázalo jako správné rozhodnutí. Straky zahrály slušný softball, bylo patrné zlepšení, lepší pohyb v obraně. Jediné co nám snad chybělo byly daleké odpaly tradičních opor, kterým se „pálka“ dnes příliš nevyvedla.

S napětím a velkým očekáváním se těšíme na okresní finále se všemi letošními osmi účastníky školní softballové ligy. Konečně také poměříme síly s dalšími týmy: zejména pak s břeclavskými školami!

 

Výsledky

Fotogalerie

 

Straky: Pavel Tesař, Štěpán Rozsíval, Daniel Vokál, Martin Drabálek, Štěpán Urbánek, Radim Viktorin, Filip Hanák, David Nevídal, Kateřina Vokálová, Jan Kurdiovský.