2. kolo školní softballové ligy 2013/2014

Školní softballová liga 2013/2014

2. kolo, Lednice 17.3. 2014

 

Posledním turnajem na kterém jsme změřili síly s našimi soupeři ze školní softballové ligy bylo klání (podzimní) v říjnu loňského roku. Z organizačních důvodů jsme se nezúčastnili zimní softballové ligy a tak nám zápasová praxe trochu chyběla.

V prvním zápase s Dolními Dunajovicemi jsme začali dobře. Vedli jsme 3:0 a 4:3. Ve třetí směně však soupeř díky několika výjimečným odpalům skóre otočil a nám už se zvrat ve skóre nepodařil. V tomto zápase jsme se rozehrávali k pozdějším lepším výkonům a prohráli 7:11.

V druhém zápse s Klobouky jsme opět od začátku vedli a šli si pevně za svým cílem – zvítězit. Za stavů 8:3 jsme v poslední směně lehce zvolnili, nadělali pár chyb a dovolili soupeři zdramatizovat konec zápasu. Nakonec jsme končili za stavu 8:7 pro nás. Nutno poznamenat, že hře výrazně pomohla změna na postech catchera a 1. metaře.

V nejtěžším zápase turnaje s Lednicemi oděných v soutěžních dresech Bulldogs soupeř vyhrál prakticky povedenou první směnou. Zaznamenali jsme několik fatálních chyb v obraně a přesto, že jsme dokázali dát 2 homeruny, utkání jsme nakonec prohráli. Partie však byla vcelku vyrovnaná a zatímco soupeři od Lednice dostali výprasky 4:16 a 3:17, naše konečné skóre 3:7 vypadalo výrazně pozitivněji.

Předvedená hra v druhém a třetím zápase vypadala velmi dobře a vzhledem k tomu, že nám ve hře chyběl jeden zásadní hráč, výhled do příštího turnaje (pravděpodobně v Dunajovicích) v dubnu není špatný. Kromě profesionálních týmů Lednic a Břeclavi jsou ostatní celky dosti vyrovnané a v zápasech rozhodují maličkosti.

 

Straky: Pavel Tesař, Štěpán Rozsíval, Martin Drabálek, Štěpán Urbánek, Radim Viktorin, Filip Hanák, Jan Kurdiovský, Katka Vokálová a David Nevídal.

Foto

Tomáš Mottl