2. kolo Školní coachballové a softballové ligy

Školní coachballová a softballová liga

2. kolo, středa 23.5., Šlapanice

2. kolo školních soutěží se konalo ve sportovním areálu ZŠ Šlapanice. Dopoledne nás čekala klání našich nejmladších v coachballu a odpoledne zase žáků 2. stupně v klasickém softballu. Mezi softballovými školními týmy byl nováček. ZŠ EP Brno nahradila jiná škola z Brna - ZŠ Řehořova.

V prvním zápase v coachballu měříme síly s favoritem ZŠ EP Brno. Na prvním turnaji jsme mohli vyhrát, když jsme ale v dohrávce zápasu nedokázali dát ani bod. Toto utkání jsme začali velmi dobře. Vedli jsme 3:0 a při soupeřově útoku jsme zahráli 2 auty. Třetí aut byl však v tomto utkání zakletý. Soupeř otočil na 3:4. To nás ale nepoložilo. Po kvalitním výkonu na pálce dáváme v další směně maximálních 6 bodů a jdeme do vedení 9:4. Soupeř dá dva body a máme opět dva auty. A opět to nedotáhneme do konce. Soupeř přidá ještě 4 a utkání jde do další směny za stavu 9:10 z našeho pohledu. Dáme bohužel pouze jeden bod. Dohrávku má tentokráte soupeř. Jeden bod hravě udělá a prohráváme tak opět o bod - tentokrát 10:11.

V následném utkání nám spí pálkaři. Šlapanice po první směně vedou 2:0. Naši se však nesloží, vyrovnají na 2:2. Pak už v celém utkání nedovolí soupeři ani jednou skórovat. Přidáváme dalších 5 bodů, vyhráváme 7:2 a opět ukořisťujeme slušné druhé místo na turnaji. Zejména zápas s Brnem měl velkou kvalitu.

V odpoledním klání softballistů vyzýváme nováčka ZŠ Řehořova Brno. Ti v prvním utkání dne, jakožto nováčci s pramálem zkušeností, dosahují na překvapivou remízu s vyhranými Šlapanicemi 5:5! Brno v první směně dává svůj jediný bod. Na turnaji dnes předvádíme asi nejlepší výkon za poslední roky. Bohužel pro Brno. Dáváme maximální počet 12 bodů a vyhráváme 12:1.

Druhý zápas proti Šlapanicím ovládáme snad ještě jasněji. Šlapanice ani neskórují. Náš tým příkladně komunikuje, obrana je famózní. Pálka mohla být lepší, ale i tak dáváme 7 bodů a vítězíme tedy přesvědčivě 7:0. I druhý školní turnaj v softballu je v naší režii.

Čeká nás ještě 13.6. třetí kolo školních soutěží na hřišti SK Sever Brno, kde budou domácí ZŠ EP Brno.

Výsledky na turnaji v coachballu

Výsledky na turnaji v softballu

Tabulka coachballové ligy po 2. kole

Tabulka softballové ligy po 2. kole

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl