2. kolo Moravské t-ballové ligy

2. kolo Moravské t-ballové ligy

Neděle, 5.3., Kunovice

Na druhém turnaji Moravské t-ballové ligy v rámci SK Sever Brno jsme jako vedoucí tým soutěže zavítali do Kunovic. Oproti prvnímu kolu se sestava zúčastněných týmů obměnila. Namísto jednoho týmu z Břeclavi byla čtvrtým do party velmi silná Olympia Blansko. Tým Brna jsme opět doplnili několika šitbořickými strakami.

V prvním zápase s domácími Kunovicemi s nejmladším kádrem ze všech týmů jsme si s chutí zapálili a vcelku v poklidu zvítězili 15:1. Bylo jasné, že našim nejsilnějším soupeřem bude Olympia Blansko.

Proti velmi silově zaměřenému týmu se nám dlouho dařilo. Před dohrávkou poslední směny jsme měli favorita na lopatě – vedli jsme 6:5 a schylovalo se k velkému dramatu. Udržet však proti Blansku dohrávku bez bodu bylo skoro nemyslitelné. Takřka každý z blanenských hráčů totiž pálil do zadního pole nebo dokonce za něj. Konečná prohra 7:10 byla nakonec přijatelným výsledkem.

V posledním zápase jsme měli zápas tak jako s Kunovicemi pevně ve svých rukou a tak bylo jasné, že se ve finále utkáme opět s Olympií Blansko. Utkání s Břeclaví jsme jasně ovládli v poměru 16:2.

Po nervy drásajícím souboji o třetí místo mezi Kunovicemi a Břeclaví, kde mnohem starší hráči z Břeclavi utkání v posledním možném čase otočili a zvítězili o jediný bod, nás čekalo finále.

Ve druhém nedělním zápase s Olympií jsme se opět dostali do vedení, pak o něj ve druhé směně přišli, ale utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané a dramatické. Před poslední směnou jsme prohrávali o jediný bod, v další jsme vyrovnali, ale soupeř měl opět dohrávku a tu ovládl a zvítězil 11:7.

Na turnaji jsme tedy celkově obsadili druhé místo. To znamená, že v součtu s vítězstvím v prvním kole jsme v soutěži v průběžném vedení o dva body před Duhovkou Břeclav. Naši hráči podali maximální výkon, hráli skvěle a zaslouží velkou pochvalu.

Turnaje se účastnily i naše straky: Daniel Mottl, Samuel Němeček a Petr Novotný.

Výsledky na turnaji

Celková tabulka po 2. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl