2. kolo Moravské softbalové ligy žáků

Moravská softbalová liga žáků - 2. kolo

Otrokovice, neděle, 24.4. 2016

2. kolo Moravské ligy žáků se uskutečnilo v neděli 24.4. Jednalo se sice o první venkovní turnaj, ale počasí bylo velmi špatné. Teplota celý den hodně pod deset stupňů a studený vítr. Děti se mezi zápasy musely schovávat do kabin a sem tam se ohřát nějakým tím čajem.

V prvním zápase jsme se utkali s Locos Břeclav. Na tohoto soupeře se nám dlouhodobě daří. Nutno říci, že jsme hráli skvělý softbal. Hned po první směně jsme byli ve vedení 3:1 a od té doby jsme body přidávali pouze my. Hra v obraně byla spolehlivá a pálka byla taky velmi slušná. Výsledkem byla výhra 8:1!

Ve druhém zápase jsme začínali na pálce. Soupeřem byl námi zatím neporažený, nicméně v tento den poprvé za dvě sezony poražený tým Snails Kunovice. To, co se podařilo v prvním zápase turnaje Otrokovicím se nám však nepodařilo. I když jsme po první směně vedli 3:1, soupeř ve druhé otočil na 3:5. Vyrobili jsme některé zbytečné chyby v obraně a nepomohl nám ani homerun našeho nejlepšího pálkaře. V poslední směně jsme stáhli na nejtěsnějších 4:5, ale výsledek jsme již neotočili.

V posledním zápase dne s domácím týmem jsme sice po první směně vedli 1:0, druhá se nám však hrubě nepovedla. Soupeři vše padalo do našich rukavic, naše odpaly zase naopak své přesné místo nenašly. Výsledkem byl stav z 1:0 na 2:6. Konečné skóre 2:7 dokumentovalo náš úbytek sil a nepovedený zápas.

Školní terminologií – v prvním zápase za 1, v druhém za 2 a v posledním tak na 4.

Velkou pochvalu kromě jiných zaslouží zejména Saša Lengál, který odházel celé 3 zápasy na nadhozu aniž by výrazně ztratil na kvalitě svých nadhozů

Softu zdar!

Výsledky turnaje

Tabulka po 2. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl