2. kolo Coachballové ligy

2. kolo Coachballové ligy divize Východ

 V sobotu 26.5.2018 se v Pardubicích konal 2. turnaj Coachballové ligy, divize východ. Oproti prvnímu turnaji se toho zúčastnily pouze 4 týmy. Z důvodu kolize z ligou žáků nedojely celky z Břeclavi a Kostelce n. O. I my jsme do Pardubic přijeli v oslabené sestavě, i když z jiných důvodů.

     Došlo tak i ke změně systému turnaje. Nejdříve v základní skupině hrál každý s každým, následovalo semifinále a boje o konečné umístění.
     První zápas jsme odehráli proti Kunovicím. Po vyrovnaném začátku jsme zabrali na pálce. Rovněž hra v obraně byla velmi dobrá. A to nám zajistilo vítezství 15 : 3. Druhý duel jsme sehráli s Havlíčkovým Brodem. Od začátku se nám dařilo na pálce i v poli. Nedělali jsme zbyteční chyby, komunikovali v obraně. Po 40 minutách vítězíme 18 : 5. Poslední zápas v základní skupině jsme hráli proti favoritům z Pardubic. Nejdramatičtější zápas z celého turnaje. Velmi vyrovnané utkání do poloviny zápasu. Pak jsme Pardubicím utekli ve skóre na 9 : 3. Ale soupeř se nedal a v dohrávce srovnává na 9 : 9. Jde se do tie-breaku. Na domácí metu stahujeme 3 body, Pardubice v dohrávce 2. Po hodině tak vítězíme 12 : 11.
     Následovalo semifinále, kdy proti nám nastoupili Kunovice, které se umístily v základní části čtvrté. Po předešlém zápase se na našich hráčích začala projevovat únava. A i vzhledem k tomu, že jsme měli málo hráčů na střídání, měl tento zápas úplně jiný průběh než v základní části. Snails se rozpálili a my jsme nebyli schopni najít odpověď. Již podruhé v této sezóně tak prohráváme v semifinále - 4 : 14, a to i přesto, že jsme šli z prvního místa.
     Čeká nás tak zápas o 3. místo s Havlíčkovým Brodem. Po celkem vyrovnaném začátku nám začal soupeř bodově unikat. Stále jsme se nedokázali vyrovnat s prohrou v semifinále a únava byla taky vidět. I přesto, že se naše děti snažily, zápas jsme prohráli 7 : 14 a z Pardubic si tak odvážíme nepopulární 4. místo.
     Neberme to jako neúspěch. Hráli jsme dobře, víme co hrát v poli. Pálka rovněž dobrá. Jen je nutné, aby nás příště bylo více, mohli jsme střídat unavené hráče. V sestavě je dostatek hráčů, jen chtít......

Zúčastněné šitbořické straky: Dan Mottl, Sam Němeček, Míša Nečasová, Daniela Shymon, Bety Rozsívalová, Ema Vozdecká

     Kompletní výsledky na webu ČSA

     Průběžné pořadí na webu ČSA

     FOTOGALÉRIE

Michal Doležel, převzato z: https://www.sk-sever-brno.org/view.php?cisloclanku=2018052701