1. turnaje školních softballových soutěží 18/19

Školní softballová a teeballová liga

1. turnaje, Brno, sobota 20.10. 2018

 

1. turnaj školní ligy se netradičně uskutečnil již na podzim. V ranních hodinách zahájili letošní školní ligy beeballisté. Naše škola se letos neúčastní – většina hráčů z loňského vítězného týmu přestoupila do starší kategorie teeballistů. Zastoupení jsme však měli, za EP Brno si zahrála Adriana Jehličková.

 

V následném turnaji ve školním teeballu máme prvního soupeře v ZŠ Šlapanice. Náš tým je značně zkušenější a kompaktnější. Někteří hráči mají za sebou spoustu zápasů za SK Sever Brno a ve hře je to znát. V každé směně dáváme maximálních 6 bodů a vítězíme 18:6. Jen druhá směna nám v obraně nevyšla a Šlapanice nám daly také „šestku“.

 

V krásném následujícím zápase s EP Brno se potvrdilo, že o vítězství se letos budeme prát s touto školou. Hráči těchto týmů jsou vlastně spoluhráči z SK Sever Brno – většinou v kategorii teeball a coachball. Měli jsme však na turnaji i několik nadějných nováčků! Po první směně věde Brno 2:0. Ve druhé nasypou oba týmy 6 bodů. Třetí směna je bez bodů – obrany fungují perfektně. V poslední směně dáváme 3 body, soupeř zareaguje pouze jedním bodem a výsledkem je cenná remíza 9:9.

 

Protože Brno zničilo v prvním utkání Šlapanice 18:0 o jeho prvním místě na 1. turnaji školní teeballové ligy rozhoduje právě lepší skóre. My končíme na pěkném druhém místě po velice dobrém výkonu našich dětí!

 

Následuje turnaj v softballu – tedy v podstatě žáků na 2. stupni.

 

V prvním utkání taháme se Šlapanicemi od začátku za kratší konec. Nevychází nám nadhoz a Šlapanice bodují z tossů a krádeží met. Po první směně prohráváme 1:4. Pak už však dotahujeme. Od poloviny zápasu, po změně nadhozu, jsme lepším týmem a v dohrávce poslední směny za stavu 3:5 se dvěma auty se nám podaří vyrovnat na konečných 5:5.

 

Ve druhém utkání s mladým a nadějným týmem EP Brno jdeme od začátku do vedení my a celý zápas držíme pevně ve svých rukou. Na nadhozu zůstává spolehlivý Johnny. Probere se pálka a příkladná je komunikace našich hráčů. Vítězíme 15:1.

 

Tak jako v případě teeballistů i tady rozhoduje o prvním místě skóre. Vzhledem k našemu výsledku s Brnem jsme tentokráte první my a do tabulky soutěže připisujeme tedy nejvíce bodů.

 

Musím celý náš tým pochválit za kvalitní a vyzrálý výkon. Na turnaj jsme vzali i několik nováčů a ti se vůbec neztratili. Právě naopak. A z toho mám ohromnou radost. Děkuji také pořadatelům z Brna za kvalitně zorganizovaný náročný turnaj.

 

1. kolo Školní teeballové ligy

 

1. kolo Školní softballové ligy

 

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl