1. kolo MS softballové ligy kadetů

Moravskoslezská softballová liga kadetů

1. turnaj, neděle, 8.4. 2018, Kunovice

Zatímco před dvěma lety jsme hrávali zápasy ve výkonnostně nižší soutěži "B" společně s Otrokovicemi, Těšínem a Ostravou (zde jsme slavili 2x celkové prvenství), loni se soutěže sloučily, vypadla Ostrava a letos jsme ochuzeni o Otrokovice.

Čtyřčlenná Moravskoslezská softballová liga kadetů tak nabízí od letoška dva extraligové týmy Locos Břeclav a Snails Kunovice, Gymnázia Český Těšín a SK Sever Brno. A Sever Brno z 90 procent v šitbořickém složení!

V prvním zápase s domácími Snails jsme hráli překvapivě vyrovnanou partii. První směna nabídla rychlé tři auty na obou stranách. Ve druhé směně se Kunovicím zadařilo na pálce a dostaly se do vedení 5:1. V další směně však korigujeme čtyřmi body na stav 5:6. V dalším průběhu nás však již Kunovice na pálce do ničeho nepustí a prohráváme tedy čestně a těsně 5:6.

V dalším zápase se nám však hrubě nedaří. Locos nastupují v nejsilnější sestavě s mnoha ostřílenými hráči z extraligy. Nasazují velmi dobrého nadhazovače na kterého naši pálkaři nenacházejí zbraně. Po dvou směnách hrajeme ještě přijatelným skóre 1:3. Další body však přidávají pouze břeclavští a výsledkem je asi náš největší debakl 1:15.

Úkol po druhém zápase je jasný. V následném utkání porazit Český Těšín a zvednout si náladu po zpackaném předchozím utkání. Nálada na lavičce se pomalu zvedá s prvním pálkařem který posílá svůj tossovaný odpal přímo za plot. Naši začnou sázet body, ale celkově už se nedaří udržet výkonnostní laťku z utkání č. 1 s Kunovicemi. Ta naznačila naše možnosti. V dalších utkání jsme na tuto laťku ani zdaleka nedosáhli. V utkání vítězíme však celkem přesvědčivě 9:3.

Celkové třetí místo je potvrzením faktu, že porazit v soutěži extraligové Snails nebo Locos bude velký oříšek a zároveň velká výzva. Zkušenosti z těchto zápasů jsou a budou k nezaplacení. Tak za týden na domácím hřišti v Brně!

Zúčastněné šitbořické straky: Filip Hanák, Jan Kurdiovský, David Nevídal, Adam Drabálek, Alexandr Lengál, Daniel Holub, Tomáš Matýšek, Jonáš Rozsíval, Vojtěch Zouhar, Michal Hájek.

Výsledky na turnaji

Tabulka

Fotogalerie