1. kolo Moravskoslezské ligy kadetů v softbalu - krásné druhé místo!

Moravskoslezská softbalová liga kadetů - 1. kolo

Otrokovice, sobota, 19.3. 2016

1. kolo nového ročníku Moravskoslezské softbalové ligy kadetů kterou hrajeme za SK Sever Brno se konalo stejně jako loni v Otrokovicích v místní sportovní hale.

Našimi soupeři ve skupině "B" byli opět domácí Otrokovice a Český Těšín. Tým z Ostravy, který se minulý ročník této ligy účastnil toto první kolo vynechal, proto každý tým čekaly dva zápasy.

V prvním utkání jsme se utkali s domácím týmem. Ten, jak se zdá, je na tuto sezonu nachystán velice dobře. Mírně zlepšil nadhoz a hra celého týmu byla mnohem kvalitnější než loni. První směna byla bohatá na body. 6:4 pro domácí. V utkání jsme prohráli ze třech důvodů. Za prvé jsme dělali velké chyby v obraně, vázla komunikace v týmu a hráči působili ospalým dojmem. Za druhé měl soupeř velké štěstí při našich odpalech, když jim padaly přímo do rukavic a třetím důvodem byla naopak s tím související velká smůla našich pálkařů. Konečná prohra 5:10 byla nutno říci spravedlivá.

Hned v následujícím utkání jsme usilovali o první výhru v novém ročníku ligy s dalším favoritem této skupiny Českým Těšínem. Od začátku jsme tahali za delší konec provazu. Rozhodující z hlediska celkového skóre a výsledku byla druhá směna, kde se nám podařilo "nasypat" pět bodů. Naše hra se diametrálně lišila od předchozího zápasu. Zřejmě bychom vždy potřebovali před turnajem takové "předutkání" abychom se rozehráli, protože naše první zápasy na turnajích bývají většinou slabší. Tento druhý zápas jsme zahráli ve velkém stylu. Zejména hra v poli byla velice kvalitní. Také pálka se mnohem zlepšila. Nakonec jsme poslední směnu ani nemuseli dohrávat, protože soupeř již v tento moment prohrával 5:6 a to byl taky celkový výsledek utkání.

V posledním utkání porazily Otrokovice i Těšín a to nakonec rozhodlo o našem slušném druhém místě na prvním turnaji sezony.

Straky na turnaji: Pavel Bureš, Radim Viktorin, Filip Hanák, Lukáš Pokorný, Jan Kurdiovský, David Nevídal, Dominik Hejkerlík a Adam Drabálek.

Výsledky na turnaji

Tabulka po 1. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl