1. kolo Moravské ligy žáků v softbalu - druhé místo!

Moravská liga žáků - 1. kolo

Břeclav, neděle, 21.2. 2016

1. kolo Moravské ligy žáků, kterou hrajeme v rámci týmu SK Sever Brno třetím rokem, se konalo ve sportovní hale v Charvátské Nové Vsi.

V prvním sezoně 2013/2014 jsme skončili na děleném třetím místě, loni dokonce na místě druhém. V Břeclavi nás tentokrát čekali domácí a tradiční favorit z Kunovic.

V prvním zápase s Břeclaví bylo skóre dlouho vyrovnané (4:4), náš tým předváděl slušnou práci v poli, ale chyběly výraznější odpaly. Ty však přišly v nakonec poslední směně, kde jsme dali rozhodujících, maximálních a zdrcujících 6 bodů a domácím jsme již následně nedovolili ani bod. Výhra 10:4 hřeje u srdce zejména proto, že jsme odehráli asi nejlepší zápas za všechny ty tři sezóny!

V dalším následném zápase s Kunovicemi byl stav tři směny takřka vyrovnaný. Soupeř vedl pouze 1:0. Ve čtvrté směně se nám však "podařilo" v poli udělat pár chyb a soupeř odskočil na bezpečný rozdíl. Naše pálka se probudila až v dohrávce zápasu, kdy už 3 body na vítězství nestačily. Nicméně je vidět, že se výkonnostně zvedáme a už i Kunovice s námi mají co dělat. Je třeba pilovat nadhoz a ono to půjde.

Dnes se neúčastnily Otrokovice. V posledním zápase porazily Kunovice i Břeclav a to znamenalo skvělé druhé místo na turnaji. Začínáme sezonu tedy se stejným výsledkem jako minulý rok. Jen tak dál!

Dnešní sestava byla z 90 procent složená z hráčů ze Šitbořic. Naše Straky se tedy předvedly ve skvělém světle.

Výsledky turnaje

Fotogalerie

Tomáš Mottl