Lyžařský výcvikový kurz

Základní škola zorganizovala pro žáky 1. a 2. ročníku a přípravné třídy lyžařský kurz  v Němčičkách. Letos jsme zaznamenali rekordní zájem 45 dětí, z toho bylo 35 úplných začátečníků. Celý týden nám přálo počasí. Bylo krásně slunečno a teploty se pohybovaly nad bodem mrazu.

O malé lyžaře se po dobu pěti dní staraly čtyři učitelky: Helena Rýznarová, Petra Vymazalová, Ivana Rozkydalová a Jarmila Novotňáková. Děti přijela podpořit také naše paní ředitelka, která operativně posílila výuku v roli instruktorky.

Deset našich žáků bylo již první den zařazeno do pokročilejší skupiny. Každý den bylo na žácích pod vedením učitelů vidět výrazné zlepšení, zejména na začátečnících. Všichni se dostali i na vlek a za pár dní byli schopni sjíždět i velkou sjezdovku! Nakonec byla v očích dětí velká radost ze zvládnutí nových dovedností a děti se také těšily z medailí a diplomů, které po úspěšném lyžařskéhm kurzu obdržely.  

Za vydařený výcvikový kurz děkuji učitelkám, žákům účastnících se výcviku, panu Nekvapilovi a několika rodičům, kteří byli dětem nápomocni při obouvání lyžáků a  překonávání nezdarů při prvních jízdách na vleku.

Děkuji pracovníkům TJ Němčičky za perfektně upravený svah. Přestože týden před námi se z důvodu nepříznivého počasí jezdilo na umělém povrchu, díky obětavosti pracovníků a díky ranním mrazíkům byl pro nás připraven každý den nově zasněžený svah! Věřím, že zasněžený svah vydrží přes víkend a také příští týden o jarních prázdninách a děti tak budou moci rodičům přímo na svahu ukázat, co se naučily. Děkuji vedoucímu panu Stávkovi, instruktorům a pracovníkům TJ Němčičky za vytváření skvělých podmínek pro rozvoj sportovních dovedností dětí.

Fotogalerie

Vedoucí kurzu Jarmila Novotňáková