Závěrečné hodnocení softballové sezony 2017

Sezona 2017 - shrnutí

Rok se s rokem sešel a je za námi již další rok softballové sezony a to ať už v barvách naší školy nebo klubu SK Sever Brno za který hrajeme již čtvrtým rokem!

Ve školních ligách - t-ballové a softballové - došlo k pohoršení. V t-ballové lize jsme byli třetí (pád z loňského 1. místa) a v softballové druzí (loni 1.).

Školní týmy však logicky procházejí obměnou - hráči přicházejí a odcházejí - a tak je střídání v naší školní lize v pořadí normální.

Dařilo se nám však na MČR, kde jsme v rámci Šitbořických Strak dosáhli na historickou medaili z MČR v beeballu a na historické 4. místo na MČR v teeballu!

V rámci klubu SK Sever Brno jsme v kategorii kadeti opět tvořili většinu týmu a ve vyšší soutěži jsme uhájili pozici nejlepšího týmu mezi kluby z loňské soutěže "B". V kategorii žáci jsme si oproti loňsku pohoršili z několika důvodů. V první řadě jsme se nemohli zúčastnit prvního halového turnaje. Do něj naše dva předem avizované týmy White a Blue nepustili pořadatelé. Poslední kolo, kde jsme mohli naše současné postavení v tabulce ještě vylepšit zmařilo počasí. Konečné třetí místo tak odpovídá situaci. Myslím si však, že předvedená hra byla lepší než loni a to zejména výběrem hráčů - tým tvořili zástupci Brna a Šitbořic dohromady. V kategorii teeball jsme se nově účastnili i s několika Strakami. Velkým úspěchem bylo celkové 1. místo před Olympií Blansko a následná účast na MČR, kde jsme v Praze na hřišti Eagles obsadili nádherné 4. místo!

Myslím si, že i tato sezona byla velmi úspěšná a přehled všech našich výsledků v rámci ZŠ i SK Sever Brno najdete pod odkazem ZDE!!!

Už pilně trénujeme na nacházející sezonu!

T.M.