Závěr školních lig r. 2016/2017

Školní softbalová a teeballová liga

Šitbořice, pondělí 5.6. 2017

Závěrečná kola školních turnajů mezi spřátelenými kroužky ze ZŠ EP Brno, ZŠ Šlapanice a ZŠ Šitbořice se uskutečnila na fotbalovém hřišti v Šitbořicích.

Dopoledne hráli žáci z 1. stupně turnaj v teeballu. V prvním utkání jsme se Šlapnicemi hráli velice dobře zejména na pálce. Šlo o velice útočně laděné utkání. V každé směně jsme dali velký počet bodů, Šlapanicím se nepodařila směna č. 2 a to rozhodlo. Docílili jsme tedy první letošní výhry a slavili jsme vítězství 17:14.

Ve druhém utkání s favorizovaným Brnem, které ale mezitím překvapivě prohrálo se Šlapnicemi se nám naopak nedařilo. Soupeř od začátku navyšoval skóre až na konečných 8:14 z našeho pohledu.

Ve druhém ročníku školní teeballové ligy tak končíme sice na posledním místě, nicméně příslibem do budoucna jsou naše zlepšující se výkony.

Ve školní softbalové lize která následovala po té teeballové jsme byli favority celé soutěže. Ovšem na prvním turnaji v Ponětovicích jsme bohužel bez osmáků a deváťáků prohráli se Šlapanicemi. Druhý turnaj jsme vyhráli a měli jsme před dnešním rozhodujícím turnajem stejný počet bodů jako Šlapanice.

Ve velice krátkém 45 minutovém utkání je každá menší chyba smrtící. Bohužel se nám hned na začátku se Šlapanicemi nepodařil nadhoz, soupeři jsme darovali několik tossů a několik met zdarma a ten tvrdě potrestal naše chyby, když se dostal do vedení 3:0. V poslední směně dramatického utkání jsme vyrovnali na 3:3 heroickým výkonem. Ovšem dohrávku měl soupeř a tomu se podařilo dát kýžený jeden bod a ovládl tak celý turnaj i celý ročník školní softbalové ligy.

Ve druhém utkání jsme vcelku v poklidu porazili stále se lepšící nadějný mladý tým Brna v poměru 8:2.

Znamená to po třech letech sesazení našeho školního týmu z trůnu školních softbalových lig paradoxně zrovna v době, kdy bych řekl, že máme nejlepší tým. Nic si z toho ale neděláme, protože školní turnaje jsou především přípravou před mistrovskými zápasy v různých věkových kategorií v rámci SK Sever Brno.

Školní teeballový tým: Šimon Urbánek, Dominik Šabata, Filip Mrhálek, Petr Novotný, Stela Němečková, Soňa Přibylová, Michaela Nečasová, Alžběta Rozsívalová, Daniel Mottl, Samuel Němeček, Terezie Danielová.

Školní softballový tým:  Jan Kurdiovský, David Nevídal, Dominik Hejkerlík, Adam Drabálek, Alexandr Lengál, Jitka Kurdiovská, Daniel Holub, Jonáš Rozsíval, Sára Němečková, Vítek Urbánek, Zdeňka Přibylová, Tomáš Matýšek, Vojtěch Zouhar, Michaela Lengálová, Michal Hájek, Radim Pokorný, Daniela Stejskalová.

3. kolo Školní softballové ligy

2. kolo Školní teeballové ligy

Konečná tabulka Školní softballové ligy 2016/2017

Konečná tabulka Školní teeballové ligy 2016/2017

Fotogalerie

Tomáš Mottl