Vítězství ve školní softbalové a teeballové lize!!!

Školní softbalová liga + Školní teeballová liga Brno

2. turnaj ŠSL a 1. turnaj ŠTL

Úterý, 10.5. 2016, Šitbořice

Dnes jsme s naší školou a Šitbořickými strakami uspořádali náročný "dvojturnaj". V dopoledních hodinách bojovali žáci našeho softbalového kroužku z 1. stupně na 1. turnaji Školní teeballové ligy a odpoledne se představili žáci druhého stupně na 2. turnaji Školní softbalové ligy.

V prvním zápase teeballového turnaje (softbal s odpaly ze stativu s menším míčkem) jsme se utkali se Šlapanicemi v podstatě ve stejném složení jako na nedávné beeballové lize (softbal s měkkými míčky a molitanovou pálkou). Po první směně jsme jasně prohrávali 0:4, hráči špatně pálili a vyráběli chyby v obraně. Ještě po 4 směnách jsme prohrávali 8:10. V dohrávce poslední směny jsme však zabojovali a dotáhli zápas k důležité remíze 11:11.

Zápas s Brnem nám vyšel na výbornou i když to tak zpočátku vůbec nevypadalo. Pálka byla silná na obou stranách. Po dvou směnách jsme prohrávali 9:12. V rozhodující směně jsme však Brnu nedovolili ani bod a sami jsme jich přidali 6 a zvítězili jsme překvapivě 15:12. Soupeř měl sice velmi mladé hráče ale ošlehané spoustou soutěžních zápasů. Cenná výhra.

Brno poté porazilo Šlapanice a to znamenalo, že jsme na 1. turnaji školní teebalové ligy zvítězili. Hráčům patří velký dík za předvedenou hru.

Na 2. druhém turnaji školní softbalové ligy (první se uskutečnil v prosinci ve Šlapanicích) jsme byli favorité.

V prvním zápase jsme v nejsilnější sestavě Šlapanicím nedali šanci a jasně zvítězili 11:0 po fantastické hře zejména v poli (obraně).

Ve druhém zápase jsme proti mladému Brnu dali šanci nováčkům z řad zejména 6. třídy a zápas tím byl dlouho dramatický. Po první směně jsme sice vedli 5:0, ale zápas byl jak na houpačce. Soupeř otočil na 6:5 po druhé směně. Pak už jsme si vzali vedení zpět a drželi jej až do konce. Zápas se hrál tzv. systémem "coachballu", kdy svým hráčům nadhazuje sám jejich trenér. Zápas jsme zvládli 15:9 a připsali si ve dvou zápasech 2 výhry a celý turnaj ovládli!

Softbalový tým: Lukáš Pokorný, Pavel Bureš, Jiří Daniel, Filip Hanák, Pavla Kleinová, Jan Kurdiovský, David Nevídal, Kateřina Vokálová, Dominik Hejkerlík, Alexandr Lengál, Daniel Holub, Jonáš Rozsíval, Vojtěch Zouhar, Tomáš Matýšek, Michal Kábela, Vít Urbánek, Tomáš Schiller, Zdeňka Přibylová a Jitka Kurdiovská.

Teeballový tým: Vojtěch Zouhar, Tomáš Matýšek, Radim Pokorný, Michal Hájek, Michaela Lengálová, Klára Tihlaříková, Daniela Stejskalová, Dominik Šabata, Šimon Urbánek, Petr Novotný, Alžběta Rozsívalová, Michaela Nečasová a Soňa Přibylová

Děkuji všem zúčastněným! Hráčům za velmi kvalitní výkony. Starším hráčům za pomoc při organizování a za práci rozhodčích. Divákům z řad dětí i dospělých za podporu při fandění. Paní Lengálové za fotografování akce i zúčastněným týmům a jejich trenérům za to, jak skvěle trénují tento nádherný sport.

Fotogalerie ze Školní teeballové ligy

Fotogalerie ze Školní softbalové ligy

Výsledky 1. kolo teeballové ligy

Výsledky 2. kola školní softbalové ligy

Tabulka po 2. kole školní softbalové ligy

Tomáš Mottl