Na 1. turnaji ve Školní softbalové lize druzí!

Školní softbalová liga

1. kolo, Bílovice nad Svitavou, 25.2.

Nový ročník školní softbalové soutěže byl zahájen tak trochu netradičně v Bílovicích nad Svitavou. Oproti loňským kláním byl pro tento turnaj stanoven věk hráčů do 13 let. Turnaj se konal z důvodu neúčasti týmu SK Sever Brno na prvním kole Moravské softbalové ligy žáků v Břeclavi.

Na turnaji se utkaly tradiční tři školy na kterých klub SK Sever Brno ve spolupráci s různými trenéry a učiteli provozuje softbalové kroužky.

V prvním mači dne se ZŠ EP Brno jsme narazili na sice mladší leč velmi šikovné softbalisty, kteří v mnoha případech trénují již od svých "školkovských" let. Vzhledem k tomu, že hráči našeho týmu se softbalem začínají většinou tak od třetích tříd, bylo znát, že výkonnost týmů byla i přes věkový rozdíl velmi vyrovnaná. Naše výhra se nerýsovala snadno. Jednak bojujeme s generační obměnou. Také chyběli naši osmáci a deváťáci o které se v posledních letech výrazně opíráme. V neposlední řadě výkon našich hráčů neodpovídal množství natrénovaných hodin v tělocvičně. Výsledek 8:5 v náš prospěch zhruba odpovídá průběhu zápasu.

V následném utkání se ZŠ Šlapanice s mnohem zkušenějšími hráči byl již průběh vyrovnanější. V našem týmu se dají nazvat zkušenějšími hráči snad jen ti dva nejstarší. Pro ostatní to byla většinou zápasová premiéra s opravdovým nadhozem. Často se také projevil jejich boj s nervozitou. V prvním utkání s Brnem jsme hráli formou tzv coach-ballu, kdy míč svým hráčům nadhazuje vlastní trenér. Šlapanice měly o něco větší štěstí, my jsme prakticky nic nepředvedli na pálce a výsledkem byla těsná prohra 3:4.

Šlapanice poté zdolaly i Brno a staly se poprvé vítězem školního softbalového turnaje. Naše straky skončily druhé.

Výsledná hra zejména v druhém utkání je pro mne osobně zklamáním. Musíme více zapracovat na pálce a ustálit naše mladé hráče na jednotlivých postech, neboť i v těchto aspektech jsme předváděli slušný chaos.

Chci poděkovat zúčastněným rodičům - p. Lengálové a p. Holubové za odvoz na turnaj a podporu našeho kroužku a také našemu předsedovi a organizátorovi turnaje p. Doleželovi.

Fotogalerie

Tomáš Mottl