Reflexáci

V měsíci říjnu jsme se zapojili do projektu Reflexáci, který podporuje povědomí dětí o důležitosti být viděn v silničním provozu i za zhoršených viditelnostních podmínek.

Tento projekt zahrnoval mimo jiné i soutěž Kreslení světlem. Šlo o focení světelných efektů v tmavé místnosti pomocí dlouhé expozice. Tato činnost děti nadchla a mnozí vytvořili velice zajímavé fotografie. Do soutěže jsme mohli za školu poslat pouze tři fotografie z 1. stupně a tři z 2. stupně. Rozhodování bylo pro nás velice těžké, protože každá z fotografií byla něčím originální. Jsme rádi, že se do akce zapojilo tolik dětí a že si vyzkoušely nové a netradiční výtvarné činnosti. Všem soutěžícím přejeme hodně štěstí.  

Mgr. Andrea Hrodková (za 5. a 6. třídu)

V rámci tohoto projektu jsme pro děti pořádali kvízovou hru. Ve tmě, jen za světla baterky, se děti ve skupinách pohybovaly v našem multifunkčním sále a plnily úkoly týkající se bezpečnosti v dopravě. V závěru záleželo na počtu správných odpovědí a také na čase. Podle ohlasů dětí se jim tato aktivita líbila a užily si ji. 

V budově školy a v areálu mateřské školy jsme umístili tubusy s reflexními nálepkami, které si děti mohly vzít a dát si je na své oblečení nebo aktovky a batůžky.

Michaela Rabovská

Fotogalerie