První vítězný turnaj v Moravské softbalové lize žáků - za velkého přispění žáků ZŠ Šitbořice

Moravská liga žáků

4. kolo, sobota 19.6., Otrokovice

Velmi náročný softbalový týden byl dnešním dnes završen! A to úspěšně! Minulou sobotu jsme v rámci Moravskoslezské softbalové ligy slavili první místo na turnaji. V úterý 14.6. jsme na Mistrovství ČR ve školním softbale (za ZŠ Šitbořice) zaskočili výbornou hrou a celkovým 8. místem. Konečně dnes se nám poprvé podařilo ovládnout turnaj v Moravské lize žáků. A to tak, že jsme dokonce vyhráli všechny tři zápasy. Takže popořadě.

V prvním zápase s domácími Predators se utkání od začátku vyvíjelo dost jasně v náš prospěch. V první směně jsme odskočili na 6:0 a zápas měli jasně pod kontrolou. Konečný výsledek byl 7:2 v náš prospěch a znamenal rázné vykročení do turnaje.

Ve druhém zápase s Břeclaví byl výsledek ještě jednoznačnější. Po dvou směnách a skóre 12:0 v náš prospěch nebylo co řešit. Náš tým splnil roli favorita a nedal Locos šanci.

V posledním zápase jsme konečně toužili porazit Kunovice. Snails sice postrádali některé zkušené hráče, zato však klasicky disponovali kvalitním nadhozem. Ten dělal našim hráčům značný problém. Po dvou směnách vedli Kunovice 6:4. V poslední směně jsme však soupeři nedovolili skórovat a sami zasadili rozhodující tři body. Skóre jsme otočili a za stavu 7:6 bylo utkání ukončeno, protože jsme měli dohrávku.

Ve třetí sezoně našeho účinkování v Moravské lize žáků konečně slavíme jak první výhru na Kunovicemi tak taky celkové první místo na turnaji. Navíc to znamená, že jsme již pouhopouhý bod za vedoucími Snails a v září je můžeme dokonce i předstihnout!

Výsledky na turnaji

Celková tabulka po 4. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl