Přesvědčivé vítězství ve Školní softbalové lize a nečekané prvenství také ve Školní teeballové lize

Školní softbalová liga + Školní teeballová liga Brno

3. turnaj ŠSL a 2. turnaj ŠTL

Čtvrtek, 9.6. 2016, Šitbořice

Poslední turnaje ve školních ligách se uskutečnily ve čtvrtek 9.6. Akci, tak jako před měsícem, pořádala naše škola. Na pořadu bylo závěrečné 3. kolo Školní softbalové a 2. kolo Školní teeballové ligy.

Zatímco ve školní softbalové lize byly v podstatě již dopředu karty rozdány, ve školní teebalové lize mohla nakonec slavit celkové vítězství kterákoli ze zúčastněných škol.

V prvním zápase se naši teeballisté (žáci 1. stupně) utkali se Šlapanicemi se kterými jsme na minulém turnaji remizovali. Naši hráči bodovali již od první směny. Dali jsme 6 bodů a v pohodě si udržovali velký náskok. Celkové skóre 15:6 v náš prospěch ukázalo zlepšující se úroveň našich hráčů. Mnozí z nich letos odehráli spoustu soutěžních zápasů a na naší hře to bylo znát.

V následném druhém zápase s největším favoritem z Brna vypadal zápas z našeho pohledu dlouho ztraceně. Po třech směnách vedl soupeř 11:7 a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom zápas ještě mohli zvládnout. Leč, stalo se. V poslední směně jsme věděli, že musíme dát maximálně možných 6 bodů a to se nám taky podařilo. A navíc jsme v době našich dvou autů prohrávali o 5 bodů a stejně se nám výsledek podařilo otočit. Nevídaný závěr utkání se šťastným koncem pro nás. Konečným vítězstvím 13:12 jsme vyhráli jak dnešní turnaj, tak celou letošní Školní teeballovou ligu Brno! Paráda, skvělý počin!

V posledním zápase Brno porazilo Šlapanice 12:5 a tím si zajistilo konečné druhé místo jak na turnaji, tak v celé školní lize.

Druhý turnaj ve školním softbalu (žáci z 2. stupně) zahájilo důležité utkání mezi námi a ZŠ Šlapanice. V první směně se soupeři podařilo dát nebezpečné tři body. Naši ovšem v neuvěřitelně dlouhé směně kontrovali šesti body a zápas otočili. V další směně jsme přidali další body a nakonec bez problému vyhráli 9:4.

Šlapanice poté porazily Brno 7:4.

V posledním utkání školní ligy v letošním ročníku jsme se poměřili s věkově nejmladším týmem ze ZŠ EP Brno. Nasadili jsme tedy většinu nových hráčů (letos začátečníků). Zápas se i tak od začátku vyvíjel v náš prospěch. Výsledkem byly pohodlná výhra v poměru 14:3 a naše očekávané celkové prvenství v letošní Školní softbalové lize.

Teď nás ještě čeká mistrovství ČR ve školním t-ballu v úterý 14.6. A ačkoli t-ball na druhém stupni příliš nehrajeme, přesto se do Chocně těšíme. Držte palce!

Sestava t-ballistů: Vojtěch Zouhar, Tomáš Matýšek, Michal Hájek, Radim Pokorný, Michaela Lengálová, Daniela Stejskalová, Tereza Tihlaříková, Dominik Šabata, Šimon Urbánek, Petr Novotný, Soňa Přibylová, Michaela Nečasová a Alžběta Rozsívalová.

Sestava softbalistů: Pavel Bureš, Jiří Daniel, Filip Hanák, Lukáš Pokorný, Pavla Kleinová, David Nevídal, Jan Kurdiovský, Dominik Hejkerlík, Adam Drabálek, Jitka Kurdiovská, Jonáš Rozsíval, Michal Kábela, Tomáš Schiller, Zdeňka Přibylová, Martin Klein a Vítek Urbánek.

 

Děkuji všem zúčastněným za krásný sportovní zážitek!

Výsledky 2. kola Školní teeballové ligy

 Výsledky 3. kola Školní softbalové ligy

Konečná tabulka Školní teeballové ligy Brno

Konečná tabulka ŠlKonečná tabulka Školní softbalové ligy Brno

Fotogalerie

Tomáš Mottl