Na fotbalovém poháru naši žáci třetí!

Fotbalový pohár škol okresu Břeclav

Velké Němčice, 19.10. 2023

Letos jsem se v tělesné výchově vzhledem ke stoupajícímu počtu fotbalu schopných hráčů na naší škole rozhodl, že se zúčastníme fotbalového poháru na který jsme dostali pozvánku.

Každou středu odpoledne jsme s 8. a 9. třídou poctivě trénovali i s mladšími šitbořickými nadějemi ze 6. třídy a myslím si, že se to vyplatilo.

Jeden z pěti turnajů poháru se konal ve Velkých Němčicích. Systém postupu do další fáze byl neúprosný. V prvním zápase musíte vyhrát, jinak se v soutěži dál nedostanete! Bohužel jsme narazili na pozdějšího vítěze, domácí Velké Němčice. Ač jsme dostali první gól hned v první minutě utkání, nakonec jsme byli domácím důstojným soupeřem. Prohráli jsme nakonec těsně 1:2 a čekal nás souboj o třetí místo.

V tom jsme změřili síly se ZŠ Náadražní Hustopeče. Od začátku jsme diktovali tempo hry a postupně, při herní dominanci, přidávali góly. Nakonec jsme zvítězili 4:0 a obsadili jsme třetí příčku. Domácí nakonec jasně zvítězili ve finále nad Vranovicemi 5:0. Z toho pohledu, že zhruba polovina týmu nebyli fotbalisté, jsme odehráli výborný turnaj.

Na kluky můžeme být pyšní, ostudu neudělali. Naopak, hráli moc pěkný fotbal. Nutno podotknout, že k dobrému výkonu nám přispěli naši nejlepší fanoušci – spolužáci našich hráčů a také několik rodičů. Děkujeme!

FC ZŠ Šitbořice: Jáchym Franěk, David Suk, Dan Mottl, Sam Němeček, Vítek Lengál, Dominik Bajcsi, Vendelín Boian, Vojta Nečas, Jakub Fišer, Dan Čurda, Tobiáš Lengál, Marek Tomanec, Matěj Šabata, Vojta Kačur a Alex Matýšek.

Fotogalerie

T.M.