Moravskoslezská softballová liga kadetů - celkové třetí místo

Moravskoslezská softballová liga kadetů

5. kolo, sobota 16.9. 2017, Kunovice

Poslední turnaj sezony 2017 v rámci SK Sever Brno se konal v Kunovicích. Bylo poměrně chladné počasí, ale naštěstí takřka bez deště.

Naším cílem bylo obsadit v letošní sezoně nejhůře 3. místo a zároveň být nejlepší z týmů, které se loni nacházely v tzv. skupině „B“.

Prvním soupeřem byli domácí Snails. Těm se podařilo získat rozhodující náskok v první směně, kdy se prosadili první čtyři pálkaři line-upu. V dalších směnách jsme s favoritem již drželi krok. Podařilo se nám pálit velmi svižné kunovické nadhozy a naše hra měla slušné parametry. Konečný výsledek byl 3:8 v náš neprospěch. Je nutno dodat, že ve všech zápasech s námi Kunovice vždy zasadily rozhodující úder v první směně.

Ve druhém zápase s tradičním rivalem Predators Otrokovice nám utekl úvod a prohrávali jsme 0:3. V následné dohrávce se však již projevila větší sehranost a kvalita našeho týmu. Otočili jsme na 4:3. Ve druhé směně opět drama, soupeř přidává díky krátké nedisciplinovanosti a našemu podcenění další tři body. My opět reagujeme v dohrávce body čtyřmi. V další směně už soupeř neskóruje a není tedy nutná naše dohrávka. Vítězíme 8:6.

V posledním utkání s Břeclaví v nejsilnější sestavě (s reprezentanty ČR) nestíháme. Hlavně nejsme schopni reagovat na zhruba 2x rychlejší nadhozy než v utkání s Kunovicemi. Až časem se dostáváme do hry a jako jediný tým na tomto turnaji získáváme díky zkušenostem naší jediné dívky v sestavě proti Břeclavi bod. Nakonec prohráváme celkem slušným výsledkem 1:11. Ostatní týmy vyfasovaly „kanára“.

Díky následné výhře Kunovic nad Otrokovicemi obsazujeme v Moravskoslezské softballové lize kadetů pro rok 2017 celkové třetí místo za Kunovicemi a Břeclaví a před Otrokovicemi a Českým Těšínem.

V roce příštím si s takřka stejnou sestavou zkusíme vyšlápnou i na některého z favoritů, tak jak se nám to podařilo v prvním kole, kde jsme s Břeclaví uhráli skvělý výsledek 2:3.

Zúčastněné Šitbořiské Straky: Jan Kurdiovský, David Nevídal, Dominik Hejkerlík, Adam Drabálek, Saša Lengál, Dan Holub, Vojta Zouhar a Tomáš Matýšek.

Výsledky turnaje

Celková tabulka sezony 2017

Fotogalerie