Další turnaj v Moravskoslezské softbalové lize kadetů - další první místo!!!

Moravskoslezská liga kadetů

3. kolo, Otrokovice, sobota 11.6.

3. turnaj Moravskoslezské ligy kadetů se opět, letos již potřetí, konal v Otrokovicích. Našemu týmu šlo o to udržet první místo v tabulce. Nebo ještě lépe, zvýšit náš náskok.

V prvním utkání dne jsme se tradičně utkali s domácími Predators. Po první směně, kdy se nám příliš nedařilo na pálce, dokázaly Otrokovice držet vedení. V druhé směně jsme však rozhodli zápas, když jsme nasázeli 6 bodů a v obraně udrželi nulu. V poslední směně se domácím podařilo pouze snížit na konečných 7:4. Dohrávka tedy nebyla ani potřeba. Vykročili jsme do turnaje důležitou výhrou nad naším nejbližším pronásledovatelem v tabulce.

Po dvouzápasové pauze jsme se letos poprvé utkali s ostravským týmem. V tomto utkání bylo naší povinností zvítězit, jelikož Ostraváci hráli sice sympaticky, ale na první pohled bylo jasné, že budou nejslabším týmem. Po dobré hře zejména v obraně jsme pohodlně zvítězili 11:1, když bylo utkání ukončeno při naší pálce uplynutím hracího času.

V infarktovém posledním zápase o první místo tohoto turnaje jsme se utkali s Gymnáziem Český Těšín, který měl stejně jako my dvě vítězství. Před dohrávkou druhé směny jsme díky skvělé obraně vedli už 4:0. Soupeř však ve druhé směně zahrál skvěle na pálce a zápas otočil na 6:4. Ve třetí směně se nám podařilo vyrovnat na 6:6 a po několika chybách rozhodčích jsme dokonce měli i přesvědčivě vést a zápas se mohl dohrávat v klidu. Za této situace měl dohrávku zápasu soupeř, kterému jsme však famózním výkonem, i přes tragický výkon hlavního rozhodčího, již nedovolili skórovat a zápas tedy skončil remízou 6:6.

Vzhledem k předchozím zápasům na turnaji a našemu lepšímu skóre jsme opanovali již druhý turnaj za sebou a dostáváme se tak do bezpečného tříbodového vedení v tabule Moravskoslezské ligy kadetů. V září by nás měl čekat poslední turnaj této sezony. Máme nakročeno k celkovému vítězství v této soutěži.

Pochvalu za skvělý softbal zaslouží celý náš tým, vyzdvihnout však tentokráte musím výkon nadhazovače Dominika Hejkerlíka.

Výsledky na turnaji

Celková tabulka po 3. kole MSL kadetů

Fotogalerie

Tomáš Mottl